Stekt ris, kylling og reker og ananas.

Ingredienser

Stekt ris, kylling og reker og ananas.

Dette trenger du:

  • 3 dl villrisblanding
  • 1 brokkolibukett
  • 1pk sukkererter
  • 2 paprika, ulike farger
  • ½ fersk ananas ev 3-4 skiver hermetisk uten sukkerlake (kan sløyfes)
  • 2 kyllingfileter
  • 1-2 ts finhakket ingefær
  • ½ Rød chili, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, kan sløyfes
  • ca. 200 g rensede reker (ca. 500 g urensede reker)
  • olje eller smør til steking
  • salt, pepper
  • 1-2 ss sweet chilisaus
  • 1 ts malt spisskum
  • 1 ts malt koriander
  • Pynt med fersk koriander og lime

Kok villris etter anvisning på pakken. Du kan bruke andre typer ris etter smak.

Wenche brukte rød ris fra Japan. Det får du kjøpt i større dagligvarebutikker.

Fremgangsmåte

Herlig middag med kylling og reker. Foto: Wenche Andersen

Del brokkoli i små buketter og strimle opp stilken i fyrstikktynne strimler, kok i lettsaltet vann i 3-4 min, sukkererter får koke med de siste 2 min. Ta opp og la renne godt av seg.

Del paprika og ananas i biter. Stimle kyllingfiletene.

Varm olje / smør i en panne med høye kanter. Stek kyllingstrimlene til de er raskt brune.

Tilsett finhakket ingefær, chili, hvitløk, paprika, godt avrent ris, brokkoli og sukkererter.

Stek på høy temperatur i 2-3 min. Smak til med salt, pepper og sweet chili. Rett før servering, tilsett reker og ananas i biter.

Dryss over finhakket koriander. Server med limebåter og sweet chilisaus.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her