Stekt ris, kylling og reker og ananas.

Ingredienser

Stekt ris, kylling og reker og ananas.

Dette trenger du:

  • 3 dl villrisblanding
  • 1 brokkolibukett
  • 1pk sukkererter
  • 2 paprika, ulike farger
  • ½ fersk ananas ev 3-4 skiver hermetisk uten sukkerlake (kan sløyfes)
  • 2 kyllingfileter
  • 1-2 ts finhakket ingefær
  • ½ Rød chili, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, kan sløyfes
  • ca. 200 g rensede reker (ca. 500 g urensede reker)
  • olje eller smør til steking
  • salt, pepper
  • 1-2 ss sweet chilisaus
  • 1 ts malt spisskum
  • 1 ts malt koriander
  • Pynt med fersk koriander og lime

Kok villris etter anvisning på pakken. Du kan bruke andre typer ris etter smak.

Wenche brukte rød ris fra Japan. Det får du kjøpt i større dagligvarebutikker.

Fremgangsmåte

Herlig middag med kylling og reker. Foto: Wenche Andersen

Del brokkoli i små buketter og strimle opp stilken i fyrstikktynne strimler, kok i lettsaltet vann i 3-4 min, sukkererter får koke med de siste 2 min. Ta opp og la renne godt av seg.

Del paprika og ananas i biter. Stimle kyllingfiletene.

Varm olje / smør i en panne med høye kanter. Stek kyllingstrimlene til de er raskt brune.

Tilsett finhakket ingefær, chili, hvitløk, paprika, godt avrent ris, brokkoli og sukkererter.

Stek på høy temperatur i 2-3 min. Smak til med salt, pepper og sweet chili. Rett før servering, tilsett reker og ananas i biter.

Dryss over finhakket koriander. Server med limebåter og sweet chilisaus.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!

Den 08. september kan du få servert 8 deilige viner i glasset og strålende stemning, ledet av entusiastiske Kristine Sandsleth. Dette vil du ikke gå glipp av!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her