Stekt thairis med kylling Khao phat kai
Foto: iStockphoto

Stekt thairis med kylling Khao phat kai

Stekt thairis med kylling - Khao phat kai. Det er langt enkle enn du tror. og ingrediensene får du lett tak i.

Fremgangsmåte

Ha ris og vann i en tykkbunnet kjele. Kok opp og la det koke under tett lokk i ca 15 minutter, til risen er myk og har absorbert alt vannet.

  1. Varm olje i en panne og fres kyllingkjøttet til det skifter farge. Tas opp av pannen.
  2. Ha i løk og fres til løken er myk. Tilsett hvitløk og bønnespirer og fres det et øyeblikk.
  3. Tilsett ris, legg kyllingkjøttet tilbake i pannen og smak til med fiskesaus.
  4. Rør om over sterk varme noen minutter. Ha i soyasaus etter smak.
  5. Legg det på et serveringsfat og pynt med vårløk og chilistrimler.
  6. For å lage chilis til pynt, skjæres de på langs, og frøene fjernes. Chilien skjæres så diagonalt i meget tynne strimler.
  7. Legg strimlene i isvann i kjøleskapet så de blir sprø og krøller seg.

Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her