Stikkelsbær-chutney
Foto: Kim Holthe

Stikkelsbær-chutney

Chutney laget med stikkelsbær bruker du som tilbehør til kjøtt eller fisk. Passer også veldig godt til ost og kjeks.

Fremgangsmåte

Skrell løken, skjær dem i små biter og kok dem møre i litt vann. La løken renne av seg.

Ha rene, rensede stikkelsbær i en kjele sammen med løken, rosiner og de øvrige ingrediensene.

Kok opp og la chutneyen småkoke i ca. 1 time til den er tyktflytende.

Fyll den over på rene glass eller krukker. Avkjøl og sett på lokk.

Tips: Pickleskrydder kan være vanskelig å få tak i, men da kan du bytte det ut med sursildkrydder.

Slik tar du vare på sommerens bær

Flere oppskrifter på syltede grønnsaker finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

5
5/5 etter 28 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen