Stor eplekake i langpanne

Ingredienser
875 g mykt smør
875 g sukker
875 g hvetemel
2,5 ss bakepulver
14 stk egg
Saften av 2 citroner
0,75 dl kaldt vann
20 stk epler
sukker, kanel og evt hakkede mandler.

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn hvetemel, bakepulver og egg. Presset citronsaft og kaldt vann røres inn helt til slutt.
Hell røren i langpanne med bakepapir.
Skrell eplene og den dem i to. Ta ut kjernehuset. Legg de halve eplene med snittflaten ned mot bordet og del i tynne skiver nesten igjennom. Legg eplene over i deigen og trykk litt ned.
Dryss over sukker kanel og ev hakkede mandler.
Server kaken med is eller krem.

Sendt inn av Bodil Danielsen

Forsiden akkurat nå
Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til
Dagens rett

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til

Saftig kylling på en smaksrik salat er som skapt for å skape god stemning rundt bordet. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære
Ukens drink

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære

Det er en smak som passer perfekt nå som høsten ugjenkallelig er på vei.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her