Sukkerbrød i dampovn
Hobbykokken/Electrolux

Sukkerbrød i dampovn

Fremgangsmåte

Varm opp ovnen til 160 °C før du begynner å lage røren.  

Pisk sukkeret og 5 egg til en stiv og luftig eggedosis. Det tar ca. 15 minutter i kjøkkenmaskin.

 Vend forsiktig inn 120 g hvetemel, 1 ts vaniljesukker og 1 ts bakepulver med en slikkepott. Sørg for at røren er helt jevn og uten melklumper. Hvis du ønsker en mørk bunn kan du blande inn 3 ss kakaopulver.

 Hell røren over i en usmurt, rund form som er 20-22 cm i diameter. For å unngå at bunnen blir høyere i midten enn langs kantene, kan du smøre litt av røren opp langs kantene i formen rett før du setter den i ovnen.

 Stek sukkerbrødet i forvarmet ovn på 160 °C med 25 prosent damp* i 20 minutter. Stek deretter videre med over/undervarme på 180 °C i 10-15 minutter til kaken har fått en jevn, gyllen skorpe.

La sukkerbrødet avkjøles i formen, og pass på at det er helt avkjølt/romtemperert før du begynner å skjære i den. 

* Med SousVide-ovn stilles dampnivået til «Fuktighet Medium»

Her finner kakeoppskrifter hvor en sukkerbrødbunn inngår

Sendt inn av Hobbykokken/Electrolux

Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her