Sukkerbrød med tyttebær- og kokostosca
Dansukker.no

Sukkerbrød med tyttebær- og kokostosca

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 °C.

Visp egg, sukker og vaniljesukker lyst og luftig.

Smelt smør i en gryte, ha i melken, og bland sammen med eggeblandingen.

Bland hvetemel, bakepulver, kardemomme og salt i en bolle. Tin tyttebærene, og vend dem ned i melblandingen. Vend deretter alt forsiktig inn eggeblandingen.

Hell røren i en smurt form med avtakbar kant, ca. 22 cm i diameter. Stek kaken midt i ovnen i ca. 20–25 minutter.

I mellomtiden lager du kokostoscaen. Smelt smør i en gryte, og rør inn de andre ingrediensene. Bland godt, og la koke noen minutter.

Ta ut kaken etter ca 20 minutter, sett ovnen på 200 °C, og plasser ovnsristen ett trinn opp. Smør kokostoscaen over kaken. Sett kaken tilbake i ovnen, og stek i ytterligere 5–10 minutter til den er gyllenbrun.

Ta ut kaken, og la den avkjøle.

Tips:
Du kan fylle kaken med pisket kremfløte for ekstra saftighet. 

Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her