"Sukkerfri" sjokoladekake
Foto: iStockphoto

"Sukkerfri" sjokoladekake

Kaken blir som en brownies og skal altså stekes som en. Det betyr at den skal være myk og gjerne litt flytende innvendig.

Fremgangsmåte

Finn fram en form på 25-28 cm.

  1. Visp egg, sukrin og sukrinmelis til en luftig eggedosis.
  2. Dette tar ca 15 minutter. Mål opp resten av ingrediensene.
  3. Når eggedosisen er ferdig, tilsettes mager kesam. Rør dette forsiktig inn slik at du beholder luftigheten. Sikt i det tørre og rør dette forsiktig inn i røren.
  4. Ha røren i en form på 25-28 cm.
  5. Rør Philadelphia-osten i en bolle og smaksett denne med sukrinmelis.
  6. Legg klatter av osten oppå kaken og dra en gaffel gjennom slik at osten fordeler seg.
  7. Stek kaken på 190 grader i 15 minutter. Kaken skal være litt bløt.
  8. Server kaken litt lun. Strø litt sukrinmelis oppå og pynt med bær.
Tips: Kaken kan lages helt glutenfri ved å erstatte spelt med mandelmel.
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her