"Sukkerfri" sjokoladekake
Foto: iStockphoto

"Sukkerfri" sjokoladekake

Kaken blir som en brownies og skal altså stekes som en. Det betyr at den skal være myk og gjerne litt flytende innvendig.Her er oppskriften

Fremgangsmåte

Finn fram en form på 25-28 cm.

Visp egg, sukrin og sukrinmelis til en luftig eggedosis.

Dette tar ca 15 minutter. Mål opp resten av ingrediensene.

Når eggedosisen er ferdig, tilsettes mager kesam. Rør dette forsiktig inn slik at du beholder luftigheten. Sikt i det tørre og rør dette forsiktig inn i røren.

Ha røren i en form på 25-28 cm.

Rør Philadelphia-osten i en bolle og smaksett denne med sukrinmelis.

Legg klatter av osten oppå kaken og dra en gaffel gjennom slik at osten fordeler seg.

Stek kaken på 190 grader i 15 minutter. Kaken skal være litt bløt.

Server kaken litt lun. Strø litt sukrinmelis oppå og pynt med bær.

Tips: Kaken kan lages helt glutenfri ved å erstatte spelt med mandelmel.
 
 
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

3
3/5 etter 17 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen