Sunne skolebrød med bær
Brød og korn

Sunne skolebrød med bær

Fremgangsmåte

Del smøret i biter og la det bli romtemperert. Dette skal tilsettes deigen i slutten av elteprosessen.

Rør ut gjæren ut i romtemperert melk og ha dette sammen med kardemomme, salt, sukker og mel i en bakebolle.

Elt deigen godt for hånd eller på laveste hastighet i kjøkkenmaskin til den er smidig og slipper bakebollen. Tilsett det romtempererte smøret i slutten av elteprosessen.

Dekk bakebollen med plast og la den heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.

Ha deigen ut på et melet bakebord. Fordel deigen i 10 like store emner og trill runde boller. Sett bollene på stekeplate dekket med bakepapir og trykk dem litt ned på midten. Sett dem til etterheving i ca. 30-40 minutter.

Lag et hull i midten av hver bolle og legg på 1 ss med vaniljekrem. Fortsett med å drysse 2 ss friske eller dypfryste blåbær og litt sukker oppå vaniljekremen.

Stek dem midt i ovnen ved 225 grader C i ca. 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Smør litt smeltet smør på bollen og dryss over kokos.

Cathrine Lillekroken fra Folldal skole står bak denne oppskriften som vant finalen i konkurransen om å lage “Fremtidens skolebrød 2011".

Sendt inn av Brød og korn

Forsiden akkurat nå
Gi lammemiddagen smak av Midtøsten eller Asia
Guide
Oppskrifter med lam

Gi lammemiddagen smak av Midtøsten eller Asia

Lam er viktigste kilde for kjøtt i en rekke land. Prøv noen av disse nye og spennende oppskriftene fra Midtøsten og Asia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med all den deilige skreien i fiskedisken, må du benytte enhver sjanse til å nyte delikatessen
Dagens rett
Hvitvinsdampet torskefilet med sennepssaus

Med all den deilige skreien i fiskedisken, må du benytte enhver sjanse til å nyte delikatessen

Torsk eller skrei dampet i hvitvin med en syrlig saus med sennep og dill er en veldig god kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Du trenger egentlig ingen oppskrift for en så enkel rett, men ta likevel en titt
Dagens rett
Spagetti med spekeskinke og hvitløk

Du trenger egentlig ingen oppskrift for en så enkel rett, men ta likevel en titt

Enklere og bedre kan en rett med spagetti knapt bli når den kombineres med spekeskinke, gode doser hvitløk, basilikum og parmesan.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en litt annen vri på pastaretten i dag
Dagens rett
Tagliatelle med sik

Lag en litt annen vri på pastaretten i dag

Om du ikke har sik i fryseren, kan du bruke annen type fisk fra fiskedisken. Uansett er retten vel verd å prøve selv om det ikke er så vanlig med fisk i pastaretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik viltgryte er ikke bare utrolig lettlaget, men også veldig god
Dagens rett
Viltgryte med snøfrisk

En slik viltgryte er ikke bare utrolig lettlaget, men også veldig god

Vltmiddag på fredagsmenyen føles som luksus, og er det også siden vi snakker om det beste fra norsk natur. Men frykt ikke. Du er i mål i løpet av en knapp halvtime. .

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassiker som denne er velkommen som søndagsmiddag
Dagens rett
Kyllingfrikassé

En klassiker som denne er velkommen som søndagsmiddag

Frikassé er skikkelig retromat, men ikke mindre godt av den grunn. Perfekt etter en lang søndag i frisk aprilluft.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her