Suppe med muslinger og pasta (Zuppa di Vongola e Pastina) (Italia)

Fremgangsmåte

Varm oljen i en stor kjele, ha i løken og la surre i ca 5 minutter til den er myk, men ikke har fått farge. Tilsett timian, og rør i hvitløk, basilikumblader og chili.

Tilsett kraften, passata og farin, og smak til med salt og pepper. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 15 minutter, mens du rører av og til. Ha i de frosne ertene, og kok i 5 minutter til.

Tilsett pastaen og kok opp under omrøring. Skru ned varmen og la det småkoke under stadig omrøring til pastaen så vidt er al dente, ca 5 minutter, eller etter anvisningen på pakken.

Sett platen på svak varme, ha i de frosne eller hermetiske muslingene og la dem bli gjennomvarme, tar 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper. Suppen serveres glovarm i oppvarmede skåler, pyntet med basilikum og timian.

Denne suppen har en mild, søtlig og krydret smak, og er mettende nok til å serveres som lunsj eller kveldsmat. Italiensk brød, som for eksempel pugliese, passer utmerket til.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her