Syltet rødløk
Foto: knape

Syltet rødløk

Syltet rødløk er nydelig tilbehør til de fleste retter. Sprit opp tacoen, pølsa eller salaten med denne visuelt lekre og smaksrike godbiten.

Fremgangsmåte

Skrell løken og kutt i tynne ringer. Har du en foodprossessor med snitteskive er dette perfekt jobb for den. 

Kok opp vann og edikk med sukker, salt og pepperkorn. Når vannet koker trekker du kjelen av platen og tilsetter løken. La stå til vannet blir kaldt. Foredel så over i Norges glass eller lufttett boks. Løken blir bedre jo lengre den står.

Tips:
Pass på at det alltid er nok lake til å dekke løken, og at rent bestikk blir brukt for å fiske ut løken. Da holder den seg fint i flere måneder.  

Se alt du kan bruke syltet rødløk til

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 9 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen