Syltet sild på rugbrød med gulrotpuré, syltede fennikel og stjerneløk
Erling Stenersen Sundal,fra Kokkelandslagets store kokebok, Press Forlag

Syltet sild på rugbrød med gulrotpuré, syltede fennikel og stjerneløk

En deilig rett med historiske aner helt tilbake til 1814 da tjenerskapet serverte Eidsvollsmennene lunsj og tre retters middag hver dag i seks uker

Fremgangsmåte

  1. Hver fiskefilet deles i fire biter.
  2. Stjerneløken skrelles og deles i to på tvers. Skjær vekk og kast bunnen og toppen av fennikelen og del den så i små fine staver. Gulroten skrelles og kuttes i skiver.
  3. Kok opp 3 dl vann og eddik sammen med alle grønsakene og resten av ingrediensene. La dette trekke i ca. 10 min på svak varme og gi deretter et nytt oppkok.
  4. Fisken legges i liten langform og den kokende grønnsakslaken helles over. Dekk godt med plastfilm og sett til avkjøling til natten over.
  5. Ta ut gulrotskivene og press dem gjennom et dørslag til du får en fin puree.
  6. Rugbrødet ristes lett i tørr panne.
  7. Legg silden på brødet med de små grønsakene og gulrotpureen på toppen av fisken.

Her er alle sildeoppskriftene du trenger

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Erling Stenersen Sundal,fra Kokkelandslagets store kokebok, Press Forlag

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her