Tacos al Pastor
Apéritif

Tacos al Pastor

Tacos al pastor er rimelig imponerende. Denne simple gateretten fra Mexico er både fullpakket på smak og på historie. Perfekt til å servere dine middagsgjester.

Fremgangsmåte

  1. Skjær svinebogen i 1 cm tykke skiver, og plasser i en stor bolle.
  2. I en separat bolle, visp sammen anchiote paste, chilipulver, hvitløkspulver, oregano, spisskummen, salt, pepper, eddik og ananasjuice til en klumpfri marinade. Hell marinaden over kjøttet, dekk til med plast å la stå i minst 2 timer, og opp til 3 dager. 
  3. Forvarm ovnen til 180C og kle et stekebrett med bakepapir eller aluminiumsfolie.
  4. Skrell ananasen og del den i 2 cm tykke skiver. Plasser 2-3 skiver ananas oppå hverandre på stekebrettet og kjør et grillspidd igjennom midten så det står stødig.
  5. Tre det marinerte svinekjøttet på grillspiddet og avslutt med ananas (det skal se ut som en shawarma/dönerkebab.)

    Sett stekebrettet nederst i ovnen og la spiddet stå vertikalt. Stek i 1,5 timer til kjøttet er brunt og litt «brent» i kantene.
  6. La kjøttet hvile i 10 minutter, før du skjærer av tynne biter av kjøttet og ananasen ved å skjære vertikalt gjennom spiddet.
  7. Server på varme maistortillas med, finhakket løk, koriander, salsa og en liten skvis lime.

Tips:
Tradisjonelle meksikanske ingredienser som guajillo chilipulver og anchiote paste finner du på helsekostbutikker eller på velassorterte matvarebutikker.

Se våre andre retter fra Mexico

Her er flere oppskrifter på taco

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her