Tandoorikylling i leirgryte
Siw S. Midtrud

Tandoorikylling i leirgryte

Fremgangsmåte

Du trenger en stor leirgryte.

Bland sammen alt krydderet og hell det opp i hånden din. Dette skal nemlig masseres grundig inn over hele kyllingen. Gjør dette over et fat - du vil trenge resten av krydderiene senere. Når kyllingen har fått en fin rød farge over det hele, legger du den med ryggen ned i en stor leirgryte.

Skrell de små nypotetene og rull de i olivenolje og deretter i resten av krydderet i fatet. Når alle potetene er dekket av krydder, legger du de rundt og under kyllingen i gryten.

Press/finhakk hvitløkfeddene og bland det med potetene og kyllingen. Strø tilslutt pinjekjernene over kyllingen og potetene. Sett nå gryten med lokket på, i forvarmet ovn på 180 grader, i ca. 1 t og 20 m.

Du må stikke i brystet de siste 10 min. og holde øye med fargen på kraften. Er den blodblandet må du la den stå ca. 10 min. videre.

Til denne retten er det deilig med bretagnèsaus og smørdampet sopp, men urtedampet broccoli og en lys kantarellsaus er like godt. Vel bekomme!

PS: Denne retten er så enkel å tilberede at selv en kløne på kjøkkenet ikke kan feile. Leirgryten står nemlig for all deilig og saftig kylling.

Her får du sært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Siw S. Midtrud

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker
+
Ukens vin

Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker

Alvario Palacios er mest kjent for sine Priorat-viner, men det er i det østlige Rioja at røttene finnes.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se alt det gode du kan lage av et gresskar
Guide
Oppskrifter med gresskar

Se alt det gode du kan lage av et gresskar

Gresskar er så mye mer enn morsomme lykter til halloween. Her finner du de beste oppskriftene, både salte og søte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Du har en boblende høytid i vente – få opptil 40% rabatt på eksklusive musserendesmakinger
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Du har en boblende høytid i vente – få opptil 40% rabatt på eksklusive musserendesmakinger

For å gjøre juleforberedelsene enklere for deg, har vi satt sammen en enestående pakke – jo mer du smaker, desto større rabatt får du.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du en smaksrik fiskemiddag på et kvarter
Dagens rett
Hurtigmarinert ovnsbakt laks med couscoussalat

Slik lager du en smaksrik fiskemiddag på et kvarter

Ok, de femten minuttene er ikke iberegnet oppvarmingen av ovnen. Men uansett er denne oppskriften kjapp som få. Og riktig så velsmakende.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli kjent med Bordeaux gjennom 10 viner av en ekte ekspert - på kun to timer
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 22. november i Oslo

Bli kjent med Bordeaux gjennom 10 viner av en ekte ekspert - på kun to timer

Bordeaux er et av verdens mest sagnomsuste vinområder, kjent for sine lagringsdyktige røde viner fra mektige vinslott. Bordeaux-ekspert Terje Christensen tar deg gjennom de viktigste druene og distriktene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bruk hele kyllingen, del 1: Ramen er billig luksus som gir deg alt utenom vinen, den matchen fikser du selv
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Bruk hele kyllingen, del 1: Ramen er billig luksus som gir deg alt utenom vinen, den matchen fikser du selv

Mitt favorittmåltid hjemme for tredje år på rad er ramen og en amerikansk chardonnay i kjølig stil. Det er sunt og næringsrikt, og denne vinen gir den siste lille magien for at dette skal bli full pott på hyggeskalaen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her