Terje Tilrems baccalao

Fremgangsmåte

Utvanning: 1 1/2 - 2 døgn
Arbeidstid: 15-20 minutter
Koketid i ovn.: Ca 1 time.
1. Legg fisken i vann 1 1/2 - 2 døgn før den skal brukes, og sett den kaldt. Det lønner seg å bytte vann et par ganger..
2. Fjern skinn og ben, og skjær fisken i passende porsjonstykker. Tørk den i bløtt kjøkkenpapir.
3. Skrell potetene og skjær dem i ca. 0,5 cm tykke skiver. Skjær tomatene og løken i stykker. Hakk hvitløk og persille.
4. Legg fisken i en ildfast form lagvis med tomat-, løk og potetskiver, samt hakket persille. Pass på at det øverste laget er fisk.
5. Hell først på hvitvin, og deretter olje. (Dette er viktig for smaken!) Sett retten i ovnen ved 175 grader i en time. Da skal alt være mørt, men stikk forsiktig i fisk og potet.
Server direkte fra den ildfaste formen sammen med resten av hvitvinen.

Sendt inn av Terje Tilrem

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her