thaisuppe

Ingredienser
6 små scampi
kyllingkjøtt i strimler

Marinade:
2 fedd hvitløk, hakket
2 biter ingefær hakket
litt olje
litt sambal oelek

1 chili, skivet
ingefær i skiver
4 limeblader
1 sitrongress i biter
kyllingkraft
kokosmelk

grønne bønner
champignonger i skiver

sitronsaft
fish saus
soya saus
(evt sukker)
(evt sambal oelek)

koriander

Fremgangsmåte

- Scampiene renses for skall og "drittrand"(spar på skallet) før de legges i en del av marinaden. Kylling i biter legges også i marinade.
- Reker og kylling freses fort i en wokpanne i marinaden. Legges til side.
- Rekeskall freses i pannen til de har fått farge. Kom kyllingkraft og kokosmelk, sitrongress, limeblad og chili. Kok opp.
- Etter at kraften har kokt en stund, sil den og kok inn litt til.
- kom kylling, trekk et min, kom bønner og champ.
- Smak til med fiskesaus, sitronsaft, soya og sukker.
- Kom scampi og urter.
- Voila!

Sendt inn av Aud Traaholt

Forsiden akkurat nå
Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her