Maissuppe a la Maque Choux
Foto: Kristine Sandsleth

Maissuppe a la Maque Choux

Denne oppskriften er inspirert av meksikanske og kreolske vibber og er perfekt måte å bruke mais i sesong på. En lun, varm og røykaktig suppe, godt for kropp og sjel.

Fremgangsmåte

  1. Steg 1: 
  2. Grill maisen, enten på grillen eller du kan grille dem i ovnen på 200 celsius. Her lar du skallet dens være på, rull dem over etter 10 minutter og ta dem ut når skallet er brunt.
  3. Nå skjærer du av maisen og heller over i en bolle. På kolben kan du bruke en kniv og prøve å skvise ut maismelk. Du kan bruke bladet på kniven og trykke ned
  4. Kok opp kraften i egen kasserolle. 
  5. Steg 2: 
  6. Mens maisen er i ovnen, kutt jalapeno, løk, selleri og paprika i små terninger. Ha smør i en kasserolle og stek til de er myke. Nå tilsetter du mais, krydder og evt maismelk. Bland godt. 
  7. Steg 3:
  8. Tilsett fløte og la gryta småputre i fem minutter før du heller kraft over. avslutt med stavmikser eller blender og smak til med salt og pepper
  9. Ønsker du suppa mer spicy er chipotle din venn. Ønsker du mer røykpreg og tekstur i suppa, kan du ha i baconterninger.

Mange deilige retter med mais finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kristine Sandsleth

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her