Maissuppe a la Maque Choux
Foto: Kristine Sandsleth

Maissuppe a la Maque Choux

Denne oppskriften er inspirert av meksikanske og kreolske vibber og er perfekt måte å bruke mais i sesong på. En lun, varm og røykaktig suppe, godt for kropp og sjel.

Fremgangsmåte

  1. Steg 1: 
  2. Grill maisen, enten på grillen eller du kan grille dem i ovnen på 200 celsius. Her lar du skallet dens være på, rull dem over etter 10 minutter og ta dem ut når skallet er brunt.
  3. Nå skjærer du av maisen og heller over i en bolle. På kolben kan du bruke en kniv og prøve å skvise ut maismelk. Du kan bruke bladet på kniven og trykke ned
  4. Kok opp kraften i egen kasserolle. 
  5. Steg 2: 
  6. Mens maisen er i ovnen, kutt jalapeno, løk, selleri og paprika i små terninger. Ha smør i en kasserolle og stek til de er myke. Nå tilsetter du mais, krydder og evt maismelk. Bland godt. 
  7. Steg 3:
  8. Tilsett fløte og la gryta småputre i fem minutter før du heller kraft over. avslutt med stavmikser eller blender og smak til med salt og pepper
  9. Ønsker du suppa mer spicy er chipotle din venn. Ønsker du mer røykpreg og tekstur i suppa, kan du ha i baconterninger.

Mange deilige retter med mais finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kristine Sandsleth

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en gresk vri på omeletten
Dagens rett
Gresk omelett med artisjokk, paprika og fetaost

Så lett lager du en gresk vri på omeletten

Omelett er noe av det raskeste du kan lage. Denne knallgode oppskriften med fetaost er inspirert av Hellas som vekker gode minner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her