Maissuppe a la Maque Choux
Foto: Kristine Sandsleth

Maissuppe a la Maque Choux

Denne oppskriften er inspirert av meksikanske og kreolske vibber og er perfekt måte å bruke mais i sesong på. En lun, varm og røykaktig suppe, godt for kropp og sjel.

Fremgangsmåte

  1. Steg 1: 
  2. Grill maisen, enten på grillen eller du kan grille dem i ovnen på 200 celsius. Her lar du skallet dens være på, rull dem over etter 10 minutter og ta dem ut når skallet er brunt.
  3. Nå skjærer du av maisen og heller over i en bolle. På kolben kan du bruke en kniv og prøve å skvise ut maismelk. Du kan bruke bladet på kniven og trykke ned
  4. Kok opp kraften i egen kasserolle. 
  5. Steg 2: 
  6. Mens maisen er i ovnen, kutt jalapeno, løk, selleri og paprika i små terninger. Ha smør i en kasserolle og stek til de er myke. Nå tilsetter du mais, krydder og evt maismelk. Bland godt. 
  7. Steg 3:
  8. Tilsett fløte og la gryta småputre i fem minutter før du heller kraft over. avslutt med stavmikser eller blender og smak til med salt og pepper
  9. Ønsker du suppa mer spicy er chipotle din venn. Ønsker du mer røykpreg og tekstur i suppa, kan du ha i baconterninger.

Mange deilige retter med mais finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kristine Sandsleth

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker
Ukens kake
Sjokoladekake med pærer og kanel

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker

Sjokolade og kanelkrydrete pærer er en veldig god kombinasjon som blir ekstra vellykket i form av denne kaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en kinesisk klassiker
Dagens rett
Sursøt svinefilet på kinesisk vis

Så lett lager du en kinesisk klassiker

Svin i sursøt saus er garantert en rett du kjenner igjen fra besøk på kinarestauranter, men visste du at den var så enkel å lage?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her