Torsk med blomkålpure, blåskjellsaus, ramsløkolje og jordskokkchips
Morten Brækken, Nord & Natt

Torsk med blomkålpure, blåskjellsaus, ramsløkolje og jordskokkchips

Fremgangsmåte

Fiskefiletene legges i en saltlake for å trekke til seg salt og bli "fast i fisken» i ca 20 min.

Blomkålpure:
Kutt sjalottløk og små biter og fres i kjele med passende lokk. Kutt blomkål i buketter og ha i kjelen med sjalottløk, hell på melk og vann og sett på lokk. 

Den skal stå i ca 30 min på middels varme og husk på å røre rundt med jevne mellomrom. Kjøres på blender eller med stavmikser til glatt pure.

Blåskjell saus:
Start med å lage en god blåskjell kraft. Kutt alle grønnsakene smått og ha en varm kjele med lokk klart. Ha alle ingrediensene i kjelen og rør rundt i ca 10 sek før du tilsetter hvitvin. Da skal det frese skikkelig godt pass på å sette på lokket raskt etter så dampen ikke forsvinner. Kok til skjellene har åpnet seg helt (ca 10-15 min) og sil av kraften over i en ny kjele. Tilsett kremfløte og kok inn til en god kremet konsistens.

Ramsløkolje:
Kjør ramsløk og olje i ca 15 på blender med 1 ts salt hvis du bruker fersk ramsløk. Sil av. Oppbevares kjølig og holder en uke.

Jordskokkchips:
Start med å varme nøytral olje ca 2 cm opp i en kjele/kasserolle. Test med en tresleiv om den er varm nok. Den skal piple og boble litt i sleiven. Sørg for å ha en brett eller liknende med kjøkkenpapir klart til avkjøling.

Skiv jordskokkene tynt på mandolin og ha dem i frityrkjelen. Friter dem gylne og ta dem opp og legg dem på papir. Ha litt salt over mens de er varme. 

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Morten Brækken, Nord & Natt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe og pannekaker funker fortsatt
Dagens rett
Pannekaker og betasuppe

Suppe og pannekaker funker fortsatt

Pannekakeoppskriften er gjort litt sunnere, og suppeoppskriften er litt raskere. Ellers er det mye 60-tall over dagens middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her