Torsk:
Mariner biter av torsk delt i 160-180 g porsjonsstykker med salt, pepper og litt sitron. Bak i ovnen pÄ 200oC i 10 minutter med litt olje og smÞr.
Portersaus:
Om du ikke har demiglace, bruker du oksekraft, som kokes inn til halv mengde.
Start med Ä lage en karamell av sukkeret, fÞr du har i porter og demiglace. Kok inn til det tykner. VÊr forsiktig da dette lett kan bli brent. Du kan ogsÄ bytte ut demiglace med buljongterninger, men da mÄ du belage deg pÄ Ä bruke litt maisenna eller potetmel like fÞr servering for Ä fÄ Þnsket konsistens.
Sausen bĂžr reduseres til cirka halvparten fĂžr du smaker til med salt og eventuelt annet, som urter hvis Ăžnskelig.
Linser:
Her bruker jeg cirka halvparten linser og halvparten grĂžnnsaker. Du kan velge selv hvilke grĂžnnsaker du har i, men jeg anbefaler smaksrike rotgrĂžnnsaker som sellerirot, pastinakk, gulrot og litt rĂždlĂžk og hvitlĂžk.
Kok linsene 10-15 minutter fÞrst, sil av vannet for Ä ta bort fargen fra vannet, sÄ ser det mer delikat ut.
Bland sÄ sammen linsene, grÞnnsakene kuttet i smÄ terninger, litt oksekraft og et par spiseskjeer av sausen. Kok i 5 minutter og smak til med salt og pepper.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Her finner du mange oppskrifter med torsk
Her fÄr du svÊrt sÄ praktiske kokketips
Her kan du sĂžke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent pÄ Apéritifs Mat & vinklubb og oppnÄ store fordeler samtidig