Torsk med tapenade og lune tomater
Foto: Lisa Westgaard

Torsk med tapenade og lune tomater

Vil du gjøre torsken festfin skal du følge denne oppskriften. Vi har brukt vakuumpakket torskeloin. Torskefilet fra fiskedisken eller fryseren fungerer utmerket.

Fremgangsmåte

  1. Strø grovt havsalt på den ene siden av fisken og la den ligge i ca 20 min.
  2. Skyll av saltet, tørk fisken og krydre den med nykvernet pepper og litt salt.
  3. Tapenade:
  4. Lag tapenade mens fisken saltes.
  5. Kjør oliven, ansjos, flatbladpersille og olivenolje i en blender.
  6. Tilsett nykvernet pepper.
  7. Steking av fisk:
  8. Ha olje i stekepannen som står nesten (men ikke helt) på max.
  9. Stek i 2 minutter på hver side. Ha i usaltet smør og øs dette over fisken i et par minutter.
  10. Legg på lokk og la hvile i ca 5 minutter.
  11. Tomater:
  12. Smelt smør i en panne og ha i tomater og gressløk.
  13. La det surre i 1 - 2 minutter.
  14. Legg tomatene på to tallerkener med fiskestykkene oppå.
  15. Server med tapenade og pynt med bladpersilleblader.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Terje Ness

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her