Trøffel- og vaniljekremkake
Foto: Mari Svenningsen

Trøffel- og vaniljekremkake

Trøffel- og vaniljekremkake er en av kakebunn dekket med et lag trøffelkrem, et lag vaniljekrem og nytt lag trøffelkrem. Sjokoladeglasur har du utenpå.

Fremgangsmåte

  1. Sjokoladebunn:
    Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen hvetemel, maisenna og kakao og vend det inn i røren.
  2. Tilsett til slutt smeltet smør som du har latt avkjøle noe.
  3. Smør en springform (ca. 22 cm i diameter) med smør og strø i sukker. Hell i røren og stek på nederste rille i stekeovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
  4. Vaniljekrem:
    Legg gelatinplatene i kaldt vann mens du lager vaniljekremen.
  5. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut frøene og ha dem i melken sammen med eggeplommer, sukker og maisenna.
  6. Visp alt sammen og varm opp til en tykk krem. Rør hele tiden, og pass på at det ikke koker. Ta kjelen av platen.
  7. Kok opp ½ dl vann og trekk kjelen til side. Klem ut vannet fra gelatinplatene og rør dem ut i det varme vannet.
  8. Tilsett den smeltete gelatinen i en tynn stråle under omrøring i vaniljekremen og sett kremen kaldt.
  9. Trøffelkrem:
    Brekk sjokoladen i biter og smelt den i 1 dl av kremfløten ved svak varme.
  10. Avkjøl sjokoladen til den er omtrent fingervarm. Pisk resten av kremfløten halvstiv og rør inn den smeltede sjokoladen.
  11. Sette sammen kaken:
    Fordel halvparten av trøffelkremen over kakebunnen og fyll resten av kremen i en sprøytepose.
  12. Sprøyt en ring med trøffelkrem langs kakeformen. Sett eventuelt kaken litt kaldt til kremen stivner.
  13. Fordel vaniljekremen over kaken og sett kaldt på nytt til denne har stivnet.
  14. Fordel til slutt resten av trøffelkremen over det hele og sett kaken kaldt.
  15. Sjokoladeglasur:
    Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smøret ved svak varme. Rør glasuren glatt og la den avkjøle noe.
  16. Legg rikelig med glasur på toppen av kaken og bre den raskt ut mot kanten, slik at den renner ned. Glatt til rundt kanten til slutt og sett kaldt.
  17. Pynt kaken med skiver av appelsin og sitron, i tillegg til friske bringebær. Dryss limesukker over til slutt.

 Her finner du oppskrifter på flere deilige kaker

Mange deilige sjokoladekaker finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt Synøve Dreyer

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her