Trøffel- og vaniljekremkake
Foto: Mari Svenningsen

Trøffel- og vaniljekremkake

Trøffel- og vaniljekremkake er en av kakebunn dekket med et lag trøffelkrem, et lag vaniljekrem og nytt lag trøffelkrem. Sjokoladeglasur har du utenpå.

Fremgangsmåte

Sjokoladebunn:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen hvetemel, maisenna og kakao og vend det inn i røren.

Tilsett til slutt smeltet smør som du har latt avkjøle noe.

Smør en springform (ca. 22 cm i diameter) med smør og strø i sukker. Hell i røren og stek på nederste rille i stekeovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Vaniljekrem:
Legg gelatinplatene i kaldt vann mens du lager vaniljekremen.

Snitt opp vaniljestangen, skrap ut frøene og ha dem i melken sammen med eggeplommer, sukker og maisenna.

Visp alt sammen og varm opp til en tykk krem. Rør hele tiden, og pass på at det ikke koker. Ta kjelen av platen.

Kok opp ½ dl vann og trekk kjelen til side. Klem ut vannet fra gelatinplatene og rør dem ut i det varme vannet.

Tilsett den smeltete gelatinen i en tynn stråle under omrøring i vaniljekremen og sett kremen kaldt.

Trøffelkrem:
Brekk sjokoladen i biter og smelt den i 1 dl av kremfløten ved svak varme.

Avkjøl sjokoladen til den er omtrent fingervarm. Pisk resten av kremfløten halvstiv og rør inn den smeltede sjokoladen.

Sette sammen kaken:
Fordel halvparten av trøffelkremen over kakebunnen og fyll resten av kremen i en sprøytepose.

Sprøyt en ring med trøffelkrem langs kakeformen. Sett eventuelt kaken litt kaldt til kremen stivner.

Fordel vaniljekremen over kaken og sett kaldt på nytt til denne har stivnet.

Fordel til slutt resten av trøffelkremen over det hele og sett kaken kaldt.

Sjokoladeglasur:
Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smøret ved svak varme. Rør glasuren glatt og la den avkjøle noe.

Legg rikelig med glasur på toppen av kaken og bre den raskt ut mot kanten, slik at den renner ned. Glatt til rundt kanten til slutt og sett kaldt.

Pynt kaken med skiver av appelsin og sitron, i tillegg til friske bringebær. Dryss limesukker over til slutt.

Her finner du mange deilige oppskrifter på kaker

Mange deilige sjokoladekaker finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt Synøve Dreyer

5
5/5 etter 20 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen