Tunfisksandwich med rødbetkremost

Ingredienser
1 boks tunfisk
50 gram chèvre, snøfrisk eller vanlig kremost
1 kokt eller syltet rødbete, finhakket
1 ss sitronsaft eller hvitvinseddik
ev 1-3 ss fløte
2 ss finhakket vårløk
1 sylteagurk, finhakket
finhakket persille eller en annen urt
grovmalt svart pepper
dijonsennep
ristet landbrød

Fremgangsmåte

Ha chèvre og rødbete i en liten kjøkkenmaskin og bland til du har en mer eller mindre jevn blanding. Spe med sitronsaft og fløte hvis du vil ha blandingen mer tyntflytende.

Vend inn vårløk, sylteagurk og persille. Smak til med rikelig med grovmalt pepper. Smør sennep på landbrødet og legg rødbetblandingen oppå.

Jeg er av den oppfatning at en skikkelig tunfisksalat eller -sandwich med fordel kan lages med boksetunfisk. Fersk tunfisk er vel og bra, ofte helt fantastisk, men den faste boksetunfisken har en annen smak som passer vel så bra i mange sammenhenger.

Jeg lager kremosten med litt chèvre, men du kan også bruke Snøfrisk eller vanlig kremost.

Du kan bruke denne oppskriften til å lage en veldig god salat. I så fall bytter du ut ristet brød med salat og litt ekstra løk, og kanskje litt artisjokkhjerte fra boks.

Sendt inn av Christin Kleppe

Forsiden akkurat nå
Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kyllingen en sommerlig eksotisk vri i dag
Dagens rett
Kyllingfilet med melon- og mangosalat

Gi kyllingen en sommerlig eksotisk vri i dag

Det skal ikke mye til for å gjøre kyllingmiddagen litt mer spennende. Slik som i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønn softis-suksess på brygga

Pascals lysgrønne softis-kiosk på Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her