Tunfisksandwich med rødbetkremost

Ingredienser
1 boks tunfisk
50 gram chèvre, snøfrisk eller vanlig kremost
1 kokt eller syltet rødbete, finhakket
1 ss sitronsaft eller hvitvinseddik
ev 1-3 ss fløte
2 ss finhakket vårløk
1 sylteagurk, finhakket
finhakket persille eller en annen urt
grovmalt svart pepper
dijonsennep
ristet landbrød

Fremgangsmåte

Ha chèvre og rødbete i en liten kjøkkenmaskin og bland til du har en mer eller mindre jevn blanding. Spe med sitronsaft og fløte hvis du vil ha blandingen mer tyntflytende.

Vend inn vårløk, sylteagurk og persille. Smak til med rikelig med grovmalt pepper. Smør sennep på landbrødet og legg rødbetblandingen oppå.

Jeg er av den oppfatning at en skikkelig tunfisksalat eller -sandwich med fordel kan lages med boksetunfisk. Fersk tunfisk er vel og bra, ofte helt fantastisk, men den faste boksetunfisken har en annen smak som passer vel så bra i mange sammenhenger.

Jeg lager kremosten med litt chèvre, men du kan også bruke Snøfrisk eller vanlig kremost.

Du kan bruke denne oppskriften til å lage en veldig god salat. I så fall bytter du ut ristet brød med salat og litt ekstra løk, og kanskje litt artisjokkhjerte fra boks.

Sendt inn av Christin Kleppe

Forsiden akkurat nå
16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sugen på kebab? Du lager den enkelt selv
Dagens rett

Sugen på kebab? Du lager den enkelt selv

Renskåret svinekjøtt stekes raskt i panne og fylles i pitabrød med sprø salat og tomater og så mye chilisaus du liker. Enkelt, men også veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai
+
Tester

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai

Vi snakker vellagret sherry, men også historiske sørfranske sterkviner. Samt drikke som passer perfekt inn i mai

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her