Tunfisksandwich med rødbetkremost

Ingredienser
1 boks tunfisk
50 gram chèvre, snøfrisk eller vanlig kremost
1 kokt eller syltet rødbete, finhakket
1 ss sitronsaft eller hvitvinseddik
ev 1-3 ss fløte
2 ss finhakket vårløk
1 sylteagurk, finhakket
finhakket persille eller en annen urt
grovmalt svart pepper
dijonsennep
ristet landbrød

Fremgangsmåte

Ha chèvre og rødbete i en liten kjøkkenmaskin og bland til du har en mer eller mindre jevn blanding. Spe med sitronsaft og fløte hvis du vil ha blandingen mer tyntflytende.

Vend inn vårløk, sylteagurk og persille. Smak til med rikelig med grovmalt pepper. Smør sennep på landbrødet og legg rødbetblandingen oppå.

Jeg er av den oppfatning at en skikkelig tunfisksalat eller -sandwich med fordel kan lages med boksetunfisk. Fersk tunfisk er vel og bra, ofte helt fantastisk, men den faste boksetunfisken har en annen smak som passer vel så bra i mange sammenhenger.

Jeg lager kremosten med litt chèvre, men du kan også bruke Snøfrisk eller vanlig kremost.

Du kan bruke denne oppskriften til å lage en veldig god salat. I så fall bytter du ut ristet brød med salat og litt ekstra løk, og kanskje litt artisjokkhjerte fra boks.

Sendt inn av Christin Kleppe

Forsiden akkurat nå
Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til
Dagens rett

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til

Saftig kylling på en smaksrik salat er som skapt for å skape god stemning rundt bordet. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære
Ukens drink

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære

Det er en smak som passer perfekt nå som høsten ugjenkallelig er på vei.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her