Inviterer gode venner på skikkelig kylling. Godt kyllingkjøtt tar tid og krever større ressurser å få frem, derfor koster kyllingen fra eksempelvis Holte mer - og er vel verdt det. Du blir hva du spiser, så det kan være på sin plass å gi dette sannhetsordet en tanke når du skal handle mat. Om du bruker mye penger på maten, kan du spare litt inn på vinfølget, men uten at du får kjip vin av den grunn. Bare sjekk ut disse som alle er i basisutvalget:
Californisk eller italiensk?
For god (les sentvoksende stor) kylling er en fest verd. Denne retten er inspirert av en klassiker fra Zuni Café i San Fransisco, og hva er vel ikke mer naturlig enn å servere den med en californisk vin.
Cline Sonoma Coast Pinot Noir er en myk pinot noir med en touch av fat som har akkurat nok tyngde i møte med maten.
Salaten og det lyse relativt magre kjøttet (fettet smelter i stor grad under steikingen) tåler ingen skarpe kanter i form av tørre tanniner, men tar vel i mot en del friskhet og bærpreg i vinen. Det finner vi i rikt monn i italienske Oma Barbera d'Alba - en saftig seriøs og svært tiltalende barbera som kommer til å sjarmere alle.
Oppskrifften Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til, finner du under drinken
Hva med en bloody mary?
Det er fullt mulig å drikke hvitvin til maten. Men da må du noe opp i pris, men Au Bon Climat Santa Barbara County Chardonnay er vel verd den ekstra investeringen.
Kult, om enn litt uvanlig drikkefølge er også en bloody mary. Vi har selvsagt en god oppskrift å foreslå.