Urtebakt torskerygg med hvitvinsaus (AoT)

Ingredienser
8 hg ryggfilet av torsk
3 ss grovsalt

2 ss oliven/raps-olje
1 ss lagret vineddik
1 ss sennep
9 cl finhakkede urter
 – persille, basilikum, litt estragon

Hvitvin-saus
3 sjalottløk
1 ss smør
2 dl tørr hvitvin
½ l fiskekraft
3 dl matfløte/fløtemelk
Salt
Pepper

Tilbehør
2 gulrøtter
2 persillerøtter/2 skiver sellerirot
1 hg asparges/sukkererter
Smør i trekkevann for grønnsaker

Kokt potet

Fremgangsmåte

Salte og trekk fisken ¼ t. Lag saus.

Skyll, tørk og legg fiske-stykker på brett med bakepapir; bland olje til urter; fordel den på fisken; bak det 10 min i 200 °C.

Kok skrelte og strimlede grønnsaker knapt møre. Server med potet.

Hvitvinsaus
Surr løk myk og blank. Ha i vin; kok den inn til litt under det halve.

Ha i kraft; kok den inn.

Ha i fløte; kok konsistensen passe.

Sil av og krydre.

Sendt inn av Chr Graatrud

Forsiden akkurat nå
Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grønn softis-suksess på brygga

Pascals lysgrønne softis-kiosk på Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli den nye favoritten når maten skal raskt i magen
Dagens rett

Dette kan bli den nye favoritten når maten skal raskt i magen

I dag frister vi med saftig og smakfull håndmat som også er enkel og rask å lage. Nytes innen- eller utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pasta med laks og reker på italiensk vis
Dagens rett

Pasta med laks og reker på italiensk vis

Denne pastaretten er mettende og smaksrik - takket være gode råvarer og en italiensk vri.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her