Urtestekt carpaccio av indrefilet
Foto: Alf Börjesson

Urtestekt carpaccio av indrefilet

Fremgangsmåte

Indrefileten renskjæres for sener. Finhakk friske urter. Rull fileten i blandingen før steking. Krydre med salt og pepper.

Varm olje i pannen til middels sterk varme. Brun fileten med urtene på alle sider til kjøttet har fått en fin gyllen farge.

Avkjøl fileten, pakk den godt inn i plastfilm når den er kald.

Legg fileten i fryseren i ½ time eller avkjøles ca. 2 timer i kjøleskapet. Skjæres i 2-3 millimeter tynne skiver.

Legg skivene utover serveringsfatet og dryss over god olivenolje finger salt og litt nykvernet pepper. Høvle fersk parmesan over og noen blader med ruccola.

Småretter med kjøtt

Tips: Du får lettest skikkelig tynne skiver ved å skjære kjøttet mens det er halvfrossent. 

Prøv en litt annen variant og lag en dressing av rømme, litt salt og kvernet rosepepper som du serverer til carpaccioen i stedet for olivenoljen. Serveres med en frisk salat ved siden av.

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

5
5/5 etter 8 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen