Vaniljerull med pasjonsfruktcurd
Foto: Christian Brun

Vaniljerull med pasjonsfruktcurd

Vaniljerull med pasjonsfruktcurd er rett og slett en rullekake som står på høykant fylt med deilige kremer. Topp til alle typer fest.

Fremgangsmåte

Vaniljerull:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og bland det godt inn i eggedosisen. Bre røren tynt utover en bakepapirkledt stekeplate.

Stek kaken ved 225 ºC i 10 minutter. Strø et tynt lag sukker over kaken mens den fortsatt er varm. Legg et bakepapir over kaken, så en stekeplate over der igjen, og snu hele kaken over på den andre stekeplaten. Avkjøl.

Pasjonsfruktcurd:
Ha pasjonsfruktpuré, sukker, smør og vanilje­pulver i en tykkbunnet kjele og smelt det sammen til en jevn røre. Ta kjelen av varmen når sirupblandingen har nådd kokepunktet. Avkjøl sirupen i ca. 5 minutter. 

Ha eggene i en stor bolle og pisk luftige til dobbel størrelse, i ca. 5 minutter. Hell den varme sirupen forsiktig over eggene mens vispen går. Pisk til alt er blandet godt sammen. 

Ha røren over i kjelen igjen og la den småkoke. Pisk konstant med en ballongvisp til røren har tyknet og er blitt litt mørkere i fargen, ca. 15 minutter. 

Sil blandingen over i en stor bolle, og avkjøl. Rør noen ganger for å unngå snerk på toppen. Sett røren i kjøleskapet, for å tykne, i ca. 30 minutter. 

Hvit sjokoladekrem:
Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad. Rør mascarpone, smør og vaniljeekstrakt til en jevn krem, og bland inn smeltet sjokolade. Tilsett melis og rør til sjokoladekremen er glatt og luftig.

Tips:  Kremene kan gjerne lages et par dager i forkant. 

Montering:
Skyll jordbærene og skjær dem i skiver. Spar et par til pynt.

Bruk en skarp kniv og skjær kakebunnen i to like lange og like brede deler. 

Bre først et lag hvit sjokoladekrem over hver kakebunn, deretter et lag pasjonsfruktcurd og tilslutt et lag med jordbærskiver. 

Rull kaken forsiktig sammen. Fest den ene rullen med litt krem der den andre slutter, og fortsett å rulle. Sett kaken på høykant på et kakefat, og inn i kjøleskapet for å bli fast. 

Pisk kremfløte stiv og bre et godt lag krem rundt hele kaken. Pynt med jordbær og pasjonsfrukt og litt pasjonsfruktcurd hvis du har noe til overs.

Tips: Surr plastfilm rundt kaken og feste med litt tape for å hindre at kaken sklir fra hverandre. Plasten fjernes når kaken er fast nok og før kremen smøres på.

Se våre andre oppskrifter på feststemte kaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng
Dagens rett
Fiskegrateng

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng

Det er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her