Varmrøykt elgkjøtt med stuet knutekål
Foto: Alf Börjesson

Varmrøykt elgkjøtt med stuet knutekål

Slik røyker du enkelt kjøttet selv på kjøkkenet.

Fremgangsmåte

Gni blandingen av salt og sukker, og dernest whisky inn i kjøttet og la det ligge over natten i kjøleskapet. Tørk godt av og legg i røykeposen. På posen antydes hvor lang røyketiden er for henholdsvis kjøtt og fisk.

Hvis du bruker en kasserolle (som du ikke er så redd for blir svart i bunnen), må du først fylle den med røykeflis i bunn, dernest einer, så et lag med tynne kvister, og til slutt et lag med alu-folie som du har perforert. Skru  på varmen på fullt og legg kjøttet oppå og legge lokk på. Sett på vifta for fullt og la røykingen pågå i ca 20 minutter.

Ta kjøttet ut og la det avkjøles godt før du skjærer det i tynne skiver.

Server med stuet knutekål eller nepe:
Skrell og skjær knutekål i terninger. Kok opp lettsaltet vann og la kålterningene koke til lett møre. Hell av kokevannet og ta vare på det. Kok inn 2 dl matfløte til den tykner. Smak til med salt og pepper samt litt sitronsaft. Bland i knutekålen og server varm.

Tips: Eventuelle rester av kjøttet blir en deilig forrett hvis du serverer det med noen salatblader, marinerte reddiker samt eple- og yoghurtdressing (1 dl yoghurt gresk type, 1 revet eple, ½ ss sukker, litt salt og noen dråper sitronsaft).

Her finner du mange oppskrifter med elg

Her finner du deilige retter med vilt

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Denne varme fristelsen virker mot mer enn sår hals
Ukens drink

Denne varme fristelsen virker mot mer enn sår hals

Det heter seg (litt omskrevet) at av all medisin som ikke virker, smaker varmt brennevin best. Og denne klassikeren har trøstet mange opp gjennom årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Svanen bykser oppover verdens beste bar-lister

Nå er Svanen verdens 74. beste bar og Oslo har fortsatt to barer blant de 100 beste, ifølge Worlds50Bestbars.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

London setter fortsatt tonen for cocktailbarer – og noen går enda lenger - som Rémy Savage
+

London setter fortsatt tonen for cocktailbarer – og noen går enda lenger - som Rémy Savage

London er en magnet på unge talenter og et episenter for trendsettende barkonsepter og innovative cocktails. Metropolen byr på et svimlende bredt utvalg, og er et sted hvor trender skapes. Også trender bortenfor trendene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den perfekte fredagssnacksen er med bacon, kylling, aubergine og pesto
Dagens rett

Den perfekte fredagssnacksen er med bacon, kylling, aubergine og pesto

En skikkelig godbit er hva vi frister deg med til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Himmelsk Pommard-kraft
+
Godbiter i pollisten

Himmelsk Pommard-kraft

Meursault-baserte François Gaunoux lager også geniale Pommard-er som skiller seg ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her