Verdens beste pizzadeig
Foto: Mats Widén

Verdens beste pizzadeig

Pizzadeig blir enda bedre hvis den får heve lenge, som i oppskriften her. Det er Craig Whitson og Tore Gjesteland, fra boka Verdens beste pizza som har komponert den.

Fremgangsmåte

  1. Denne porsjonen gir cirka 1,25 kg.
  2. Rør ut gjæren i vannet i en liten skål.
  3. Ha mel og salt i bollen på en kjøkkenmaskin med eltekrok.
  4. Ha gjærblandingen og fordeigen i bollen med melet.
  5. Kjør kjøkkenmaskinen på lav hastighet, til deigen er blank og smidig (cirka 15 minutter).
  6. Ha deigen over i en annen bolle.
  7. Dekk til bollen med plastfilm, og sett den i kjøleskapet i 24 timer (eller lenger, maks 48 timer).
  8. Ta deigen ut av kjøleskapet. Slå ned deigen, slik at du presser luften ut av den.
  9. Del deigen i ønsket antall deigballer (250 g til en vanlig 30 cm stor pizza), og la dem stå til de er romtempererte (minimum 2 timer).
  10. Sett resten av deigen tilbake i kjøleskapet til senere bruk.
  11. Legg deigballene i en form, og dryss over litt hvetemel.
  12. Dekk til formen med plastfilm, og la deigballene heve til det dobbelte. Nå er de klare til bruk.

Tips: Du kan lage en hurtigvariant av denne deigen ved å bruke 20 g fersk gjær i hoveddeigen istedenfor 10 g. Når du kommer til trinn 5, kan du la deigen heve til det dobbelte i romtemperatur, og deretter lage porsjonsdeigballer som er klare til bruk. Deigen blir imidlertid enda bedre hvis den får heve lenger, som i oppskriften.

Her finner du over 100 pizzaoppskrifter 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Craig Whitson og Tore Gjesteland, fra boka Verdens beste pizza

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her