Verdens beste pizzadeig
Foto: Mats Widén

Verdens beste pizzadeig

Pizzadeig blir enda bedre hvis den får heve lenger, som i oppskriften her. Det er Craig Whitson og Tore Gjesteland, fra boka Verdens beste pizza som har komponert den.

Fremgangsmåte

Denne porsjonen gir cirka 1,25 kg.

Rør ut gjæren i vannet i en liten skål.

Ha mel og salt i bollen på en kjøkkenmaskin med eltekrok.

Ha gjærblandingen og fordeigen i bollen med melet.

Kjør kjøkkenmaskinen på lav hastighet, til deigen er blank og smidig (cirka 15 minutter).

Ha deigen over i en annen bolle.

Dekk til bollen med plastfilm, og sett den i kjøleskapet i 24 timer (eller lenger, maks 48 timer).

Ta deigen ut av kjøleskapet. Slå ned deigen, slik at du presser luften ut av den.

Del deigen i ønsket antall deigballer (250 g til en vanlig 30 cm stor pizza), og la dem stå til de er romtempererte (minimum 2 timer). Sett resten av deigen tilbake i kjøleskapet til senere bruk.

Legg deigballene i en form, og dryss over litt hvetemel.

Dekk til formen med plastfilm, og la deigballene heve til det dobbelte. Nå er de klare til bruk.

Tips: Du kan lage en hurtigvariant av denne deigen ved å bruke 20 g fersk gjær i hoveddeigen istedenfor 10 g. Når du kommer til trinn 5, kan du la deigen heve til det dobbelte i romtemperatur, og deretter lage porsjonsdeigballer som er klare til bruk. Deigen blir imidlertid enda bedre hvis den får heve lenger, som i oppskriften.

Her finner du over 300 pizzaoppskrifter 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av Craig Whitson og Tore Gjesteland, fra boka Verdens beste pizza

4
4/5 etter 74 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen