Verdens beste sjokoladekake

Ingredienser
Kake 2 ss rom, kaffe eller konjakk
120 g sjokolade
100 g smør
100 g sukker
3 stk eggeplomme
3 stk eggehviter
1 ss sukker
1 klype salt
50 g malte mandler (du kan male dem med en stavmikser eller kjøkkenmaskin)
2 dråpe mandelekstrakt (kan droppes)
50 g mel

Glasur 100 g sjokolade, bruk vanlig kokesjokolade. pass på å justere med sukker om du bruker mørke typer med lite sukker.
5 ss smør
2 ss mørk rom (kaffe eller konjakk)
mandelflak (mandelskiver) til pynt

Fremgangsmåte

50 gram malte mandler (du kan male dem med en stavmikser)
2 dråper mandelekstrakt (kan droppes)
50 gram mel

Glasur
100 g sjokolade
5 ss smør, romtemperert
2 ss rum
Mandelskiver til pynt

Forvarm ovnen til 175 grader.
Mål opp alle ingrediensene.

Begynn med å smøre en kakeform med smør. Dryss over mel. Pass på at hele formen dekkes av melet og kast det som er overflødig.

Smelt sjokolade og rom i vannbad (Sett en kjele eller skål i en annen kjele med nesten kokende vann).

Pisk sukker og smør til det blir luftig (smøret bør være bløtt, varm eventuelt opp bollen du pisker i med litt varmt vann og tørk den før du begynner å piske). Bland eggeplommene godt sammen og ha dem i bollen.

Pisk eggehvitene, 1 ss sukker og salt sammen til det blir stivt.

Bland smeltet sjokolade, mandler, det pisket sukkersmøret. Ha også i mandelektrakt (kan utelates).

Vend inn 1/3 av eggehvitene. Da blir røren luftigere. Sikt inn litt av melet og fortsett alternere mellom å sikte inn mel og vende inn eggehvitene.

Stek på midterste rille i ca 25 minutter. Den skal fortsatt være ørlite grann sjelven når du tar den ut av ovnen.

La kaken avkjøles på rist. La en kniv gå rundt langs kanten av kake for å løsne den fra formen. Gjør det samme under formen. Hvelv den ut på serveringsfatet.

Glasur

Smelt sjokolade og rom i vannbad. Ha i smøret og rør godt rundt.

Fyll en bolle med vann og is. Ha bollen med sjokoladen over isvannet (for å kjøle ned sjokoladeblandingen) og rør rundt til konsistensen blir tykk og fin til å smøre utover kaken.

Pynt med skiver av mandler som du presser på glasuren.

Sendt inn av Arild Hetle

Forsiden akkurat nå
Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønn softis-suksess på brygga

Pascals lysgrønne softis-kiosk på Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her