Verdens beste sjokoladekake

Ingredienser
Kake 2 ss rom, kaffe eller konjakk
120 g sjokolade
100 g smør
100 g sukker
3 stk eggeplomme
3 stk eggehviter
1 ss sukker
1 klype salt
50 g malte mandler (du kan male dem med en stavmikser eller kjøkkenmaskin)
2 dråpe mandelekstrakt (kan droppes)
50 g mel

Glasur 100 g sjokolade, bruk vanlig kokesjokolade. pass på å justere med sukker om du bruker mørke typer med lite sukker.
5 ss smør
2 ss mørk rom (kaffe eller konjakk)
mandelflak (mandelskiver) til pynt

Fremgangsmåte

50 gram malte mandler (du kan male dem med en stavmikser)
2 dråper mandelekstrakt (kan droppes)
50 gram mel

Glasur
100 g sjokolade
5 ss smør, romtemperert
2 ss rum
Mandelskiver til pynt

Forvarm ovnen til 175 grader.
Mål opp alle ingrediensene.

Begynn med å smøre en kakeform med smør. Dryss over mel. Pass på at hele formen dekkes av melet og kast det som er overflødig.

Smelt sjokolade og rom i vannbad (Sett en kjele eller skål i en annen kjele med nesten kokende vann).

Pisk sukker og smør til det blir luftig (smøret bør være bløtt, varm eventuelt opp bollen du pisker i med litt varmt vann og tørk den før du begynner å piske). Bland eggeplommene godt sammen og ha dem i bollen.

Pisk eggehvitene, 1 ss sukker og salt sammen til det blir stivt.

Bland smeltet sjokolade, mandler, det pisket sukkersmøret. Ha også i mandelektrakt (kan utelates).

Vend inn 1/3 av eggehvitene. Da blir røren luftigere. Sikt inn litt av melet og fortsett alternere mellom å sikte inn mel og vende inn eggehvitene.

Stek på midterste rille i ca 25 minutter. Den skal fortsatt være ørlite grann sjelven når du tar den ut av ovnen.

La kaken avkjøles på rist. La en kniv gå rundt langs kanten av kake for å løsne den fra formen. Gjør det samme under formen. Hvelv den ut på serveringsfatet.

Glasur

Smelt sjokolade og rom i vannbad. Ha i smøret og rør godt rundt.

Fyll en bolle med vann og is. Ha bollen med sjokoladen over isvannet (for å kjøle ned sjokoladeblandingen) og rør rundt til konsistensen blir tykk og fin til å smøre utover kaken.

Pynt med skiver av mandler som du presser på glasuren.

Sendt inn av Arild Hetle

Forsiden akkurat nå
Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
+
Mat og vin i kombinasjon

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset

Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du kan fint lage en drink med to ingredienser. Denne gir maks uttelling
Ukens drink

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle
Matkurs og vinkurs
Winedinner 11. juni i Oslo

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle

Smak 5 viner fra Friuli-Venezia Giuli – et vinområde som fortjener langt mer oppmerksomhet. Smak et bredt spekter av druetyper til 4 smakfulle retter fra en av Oslos mest autentiske italienske restauranter, Vineria Ventidue.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her