Viltgryte

Ingredienser
Viltgryte:
500 gr reinskav
200 gr sopp , gjerne kantarell
1 stk. rødløk
1 ts fenikkelfrø
3 ss TineSmør
3 dl TINE Matfløte
3 ss TINE Crème Fraîche
2 dl kraft , gjerne viltkraft
1 ss Dijon sennep
1 ts salt
0,8 ts nykvernet pepper
20 stk. tranebær , eller tyttebær
100 gr bacon , kan sløyfes
Potetpure:
1 kg mandelpoteter
4 ss TineSmør
3 dl TINE Matfløte
1 ts salt
0,5 ts hvit pepper

Fremgangsmåte

Viltgryte:
Surr reiskav, renset sopp, fenikkel og rødløk i skiver i smør. Kommer det ut mye væske lar du det dampe bort. Ha i fløte, kraft, sennep og Crème Fraîche. Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn tranebær eller tyttebær. Sprøstek bacon i biter og vend det i.
Potetpuré:
Kok skrelte poteter i vann til de er møre. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom sikt. Pisk inn smør og fløte og smak til med salt og pepper. Det er viktig å lage puréen raskt etter at potetene er kokt ellers kan den lett bli klumpete.
Server gjerne med klippet gressløk over.

Sendt inn av Irene Wassdal-Mithassel

Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi
Dagens rett

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi

Overrask med en smakfull kyllingrett med sitron- og basilikumcouscous til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her