Viltgryte

Ingredienser
Viltgryte:
500 gr reinskav
200 gr sopp , gjerne kantarell
1 stk. rødløk
1 ts fenikkelfrø
3 ss TineSmør
3 dl TINE Matfløte
3 ss TINE Crème Fraîche
2 dl kraft , gjerne viltkraft
1 ss Dijon sennep
1 ts salt
0,8 ts nykvernet pepper
20 stk. tranebær , eller tyttebær
100 gr bacon , kan sløyfes
Potetpure:
1 kg mandelpoteter
4 ss TineSmør
3 dl TINE Matfløte
1 ts salt
0,5 ts hvit pepper

Fremgangsmåte

Viltgryte:
Surr reiskav, renset sopp, fenikkel og rødløk i skiver i smør. Kommer det ut mye væske lar du det dampe bort. Ha i fløte, kraft, sennep og Crème Fraîche. Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn tranebær eller tyttebær. Sprøstek bacon i biter og vend det i.
Potetpuré:
Kok skrelte poteter i vann til de er møre. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom sikt. Pisk inn smør og fløte og smak til med salt og pepper. Det er viktig å lage puréen raskt etter at potetene er kokt ellers kan den lett bli klumpete.
Server gjerne med klippet gressløk over.

Sendt inn av Irene Wassdal-Mithassel

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her