Waldorfsalat med bygg
Foto: Christian Brun

Waldorfsalat med bygg

Waldorfsalat med bygg smaker bedre og metter lenger enn vanlig waldorfsalat. Passer veldig godt til kalkun eller skinkestek.

Fremgangsmåte

Eplekokt byggryn:
Legg byggrynene i en skål og dekk med vann, la stå natten over.
Sil av vannet og ha byggrynet over i en kasserolle. Hell over eplejuice og kok opp under omrøring. La småkoke til grøtkonsistens og avkjøl.

Waldorfsalat:
Press saften av en sitron i en skål og bland med vannet. Skjær epler i små terninger og ha de fortløpende over i sitronvannet for å unngå at de blir brune. Skjær ananasen og druene i like store biter som eplene og ha over i en stor bolle.

Pisk fløten sammen med sukkeret til den er lett og luftig. Pisk så majonesen forsiktig inn i kremen.

Hell av vannet fra eplene og bland eplebitene sammen med ananasen og druene. Tilsett eplekokt bygg, hasselnøtter og bland sammen.

Hell over den piskede kremen med majones og bland forsiktig.

Tips:
Du kan gjerne lage eplekokte byggryn en dag i forveien og oppbevare kjølig frem til bruk.           

Tips:
Waldorfsalaten blir enda bedre om den får stå noen timer i kjøleskapet før servering.

Her finner du flere retter med Waldorfsalat, også den klassiske

Her finner du mange retter som passer utmerket på koldtbordet

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen