Wenche Andersens foccacia
Foto: Istock

Wenche Andersens foccacia

En riktig deilig foccacia som du garantert vil bake flere ganger.

Fremgangsmåte

  1. Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett 3 ss olje, salt og sukker.
  2. Elt inn hvetemel. Deigen skal ha en "tykk grøtaktig" konsistens.
  3. Tilsett den siste ss med olje helt mot slutten slik at den smører seg rundt deigen.
  4. Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca. 30 min.
  5. Hell deigen over i en smurt eller bakepapirkledt liten langpanne.
  6. Klapp deigen til den dekker formen. La deigen etterhve under plast ca. 20 min.
  7. Hell litt olivenolje over det ferdighevede brødet.
  8. Stikk hull i brødet med fingertuppen og dryss over grovt salt (gourmetsalt) og ev. rosmarin.
  9. Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 gr i 20-30 min. Avkjøl på rist.
  10. Tips: Brødet smaker godt dyppet i extra virgin olivenolje, balsamicoeddik og fingersalt. 
  11. Brødet kan også lages med fyll: Finhakk løk, soltørkede tomater, sorte oliven og hvitløk og surr i olje i en stekepanne.
  12. Smak til med krydder.
  13. Bre fyllet over det ferdighevede brødet i langpanne.
  14. Stikk hull med fingertuppene slik at fyllet trekker ned i brødet.
  15. Stek som beskrevet over.

Mange andre oppskrifter på focaccia finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Tine Gjøse vermedal

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her