Wenche Andersens foccacia
Foto: Istock

Wenche Andersens foccacia

En riktig deilig foccacia som du garantert vil bake flere ganger.

Fremgangsmåte

  1. Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett 3 ss olje, salt og sukker.
  2. Elt inn hvetemel. Deigen skal ha en "tykk grøtaktig" konsistens.
  3. Tilsett den siste ss med olje helt mot slutten slik at den smører seg rundt deigen.
  4. Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca. 30 min.
  5. Hell deigen over i en smurt eller bakepapirkledt liten langpanne.
  6. Klapp deigen til den dekker formen. La deigen etterhve under plast ca. 20 min.
  7. Hell litt olivenolje over det ferdighevede brødet.
  8. Stikk hull i brødet med fingertuppen og dryss over grovt salt (gourmetsalt) og ev. rosmarin.
  9. Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 gr i 20-30 min. Avkjøl på rist.
  10. Tips: Brødet smaker godt dyppet i extra virgin olivenolje, balsamicoeddik og fingersalt. 
  11. Brødet kan også lages med fyll: Finhakk løk, soltørkede tomater, sorte oliven og hvitløk og surr i olje i en stekepanne.
  12. Smak til med krydder.
  13. Bre fyllet over det ferdighevede brødet i langpanne.
  14. Stikk hull med fingertuppene slik at fyllet trekker ned i brødet.
  15. Stek som beskrevet over.

Mange andre oppskrifter på focaccia finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Tine Gjøse vermedal

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her