Yoghurtmarinert kylling

Ingredienser
2 kyllingbryst
2 ss finhakket mynte
2 ss sitronsaft
1-2 ts chilipulver (avhengig av styrke)
- eller karripulver
- eller curry paste
2 ts kummin
2 fedd hvitløk
evt 2 ss tomatpuré
2 dl yoghurt
1/2 dl fløte
salt

Fremgangsmåte

Yoghurt er et fint marineringsmedium, og kan med fordel brukes til annet kjøtt også. Syrligheen hjelper å mørne kjøttet, samtidig som den er god til å bære med seg smak. Her er variasjonsmulighetene uendelige: Mynte er godt både til yoghurt og kylling, det samme er indiske krydderblandinger, sitron og kummin. Smak deg fram til en yoghurtmarinade du liker, da blir kyllingen garantert god. Som med alle marinader er tida den viktigste ingrediensen, og du kan med fordel legge kyllingen i marinaden dagen før.

Knus hvitløk og kummin. Bland alle krydderne i yoghurten. Smak deg fram, den bør smake godt, for den skal fungere som saus seinere. Legg kyllingbrystene oppi og la dem ligge så lenge du har tid til.

Hell ut halvparten av marinaden. Hell i fløte og la brystene koke i marinaden i 10-15 minutter. Du kan også grille eller steke kyllingbrystene, og koke sausen ved siden av.

(Andreas Viestad, DB 24.11.2001)

Sendt inn av Bjarne Berre

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her