Yoghurtmarinert kylling

Ingredienser
2 kyllingbryst
2 ss finhakket mynte
2 ss sitronsaft
1-2 ts chilipulver (avhengig av styrke)
- eller karripulver
- eller curry paste
2 ts kummin
2 fedd hvitløk
evt 2 ss tomatpuré
2 dl yoghurt
1/2 dl fløte
salt

Fremgangsmåte

Yoghurt er et fint marineringsmedium, og kan med fordel brukes til annet kjøtt også. Syrligheen hjelper å mørne kjøttet, samtidig som den er god til å bære med seg smak. Her er variasjonsmulighetene uendelige: Mynte er godt både til yoghurt og kylling, det samme er indiske krydderblandinger, sitron og kummin. Smak deg fram til en yoghurtmarinade du liker, da blir kyllingen garantert god. Som med alle marinader er tida den viktigste ingrediensen, og du kan med fordel legge kyllingen i marinaden dagen før.

Knus hvitløk og kummin. Bland alle krydderne i yoghurten. Smak deg fram, den bør smake godt, for den skal fungere som saus seinere. Legg kyllingbrystene oppi og la dem ligge så lenge du har tid til.

Hell ut halvparten av marinaden. Hell i fløte og la brystene koke i marinaden i 10-15 minutter. Du kan også grille eller steke kyllingbrystene, og koke sausen ved siden av.

(Andreas Viestad, DB 24.11.2001)

Sendt inn av Bjarne Berre

Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her