1. september i Oslo - Spis middag med vinprodusenten Chapoutier

Bli med på Wine Makers Dinner der du får møte Karine Grey fra Rhônes kanskje mest anerkjente produsent, Chapoutier. Lars Erik Underthun på spisestedet Feinschmecker komponerer for anledningen en helt spesiell 5 retters meny som er nøye tilpasset de ni lek
Redaksjonen
05 August 2003 - 15:25

Vinfirmaet Chapoutier ble etablert i begynnelsen av 1800-tallet i byen Tain l'Hermitage, et vakker by som ligger en knapp halvtime syd for Frankrikes gastronomiske sentrum, Lyon.

I 1990 overtok den energiske Michel Chapoutier ansvaret for driften av selskapet, og to hovedmål har fra denne dato vært helt klare; å produsere de beste vinene i hele Rhônedalen samt at alle deres egne vinmarker skal produsere viner som er 100% biodynamiske.

Samtlige av Chapoutiers viner har en meget tydelig karakter fra området der druene dyrkes, og spennvidden i smak er meget stor. Chapoutier produserer viner fra alle de viktigste områder og vinmarker i denne delen av Rhône.

I Norge finnes det i dag for de kresne ganer hele 14 viner fra denne en av verdens mest spennende produsenter.

Årgangen 1998 var i nordlige Rhône en utmerket årgang og på polet finner du hele 5 viner å tilby fra dette år.

Dersom du allerede kjenner Chapoutiers viner er du nok blant dem som gleder deg over dette utvidede utvalg. Dersom ikke tør vi love at du har store opplevelser i vente!

Dette er de ni vinene vi får servert til menyen du finner nedenfor:
w Chateauneuf-du-Pape "Barbe Rac" 1993 (ikke i salg i Norge)
w Banyuls 1982 (ikke i salg i Norge)

MENY
*
Lasagne med krabbe og mango
*
Stekt gjørs med linser og pepperrot
**
Fylt lammerygg med kantareller
***
Modne franske oster
****
Ripsfondant med glasserte epler
*****

Foredraget holdes på engelsk.

Arrangementet er nå avholdt

Tid: 1. september 2003 kl. 19.00
Pris: kroner 990 inkl. mva
Sted: Feinschmecker,
Balchens gate 5, 0265 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 010903. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 25.08.03 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Foto: Roger Kolbu

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her