Godbiter i pollisten
10 år gammel magnum til spottpris

10 år gammel magnum til spottpris

Fra gode gamle Weinert kommer en av januars aller beste nyheter. Og er magnum for stort, er normalflasken også et funn.
29 Januar 2020 - 14:45

Det som gjør Weinert Malbec Magnum 2010 til et slikt supert kjøp, er at den koster mindre enn to normalflasker i samme årgang. Magnum er drømmeformatet for vinkjelleren – og denne vinen tåler fint 10 år til – samtidig som det er mye morsommere å servere vin fra store flasker enn 75 cl. Litt showoff, ja, men 100 prosent fornuftig.

Magnumutgaven føles i øyeblikket – og ikke uventet - noe yngre enn vinen i den vanlige flaskestørrelsen. At vinene er så vellagrete er ikke noe stunt fra Weinerts side, det er en del av konseptet som denne bodegaen rendyrker til fulle.

Les mer om hvordan Weinert jobber

Selv Weinerts nest rimeligste vin, Carrascal, ligger to år i de store velbrukte fatene på 2.200-6000 liter, som skiller den fra andre argentinske viner i dette prissjiktet som gjerne er mer fruktdrevne.

At ikke alle liker denne stilen, fikk jeg oppleve da jeg var i Mendoza før jul. De som var mest begeistret, var sommelierer som har skjønt viktigheten av å dyrke et mangfold, inkludert denne type unike vinskatter - og ikke bare moderne viner med høy Parker-faktor som betyr stor ekstraksjon, mye frukt og alkohol samt betydelig smak av ny eik.

Bodegas Weinert ligger i en av de mest tradisjonsrike delene av Mendoza, Lujan de Cujo, nær elven Mendoza som er årsaken til at det i det hele tatt er mulig med druedyrking (eller noen form for landbruk) overhodet, for opprinnelig er Mendoza en ørken som ligger ved 950 m.o.h. Det som det er mye av her er sol.

Derfor finner du også andre veldig tradisjonsrike bodegaer samme sted, som Luigi Bosca og Lagarde som begge finnes i Norge. Weinert er fra 1890, men stengte på et tidspunkt og ble først reåpnet da familien Weinert overtok i 1975.   

Druematerialet til denne vinen kjøper Weinert fra tre familiedrevne vingårder i like mange underområder: Lunlunta som ligger nærmere elven og har sandholdig leirjord, Perdriel som ligger på andre siden av elven hvor jordsmonnet består av sand og stein, og Agrelo som ligger samme sted, men litt lenger sør, med grus og leirjord. 

Vinplantene er mellom 30 og 90 år og har sammen med årgangens beskaffenhet gitt konsentrerte og sunne druer. Vinen er laget på tradisjonell måte med gjæring i epoxykledde sementtanker og påfølgende flere års modning i de store fatene.

Aller lengst i fatene ligger Estrella-vinene, og Fortsatt er det 1994 som selges av Estrella Malbec. Den finnes i noen utvalgte polutsalg for dem som vil prøve ut en ekstra vellagret malbec, men prisen har gjort et betydelig hopp de siste årene. I lys av dette er den vanlige malbecen til Weinert et ekstra godt kjøp.

 

  • Produsent:
    Bod. y Cavas de Weinert
    Utvalg:
    Basisutvalget
    Volum:
    1.50l
    Land
    Argentina Argentina
    Område:
    Mendoza
    Pris:
    444.90 kr
    Varenummer:
    9494305
    89 POENG
    Weinert Malbec
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her