Drikke
13. mars - Eksklusiv winemakers dinner med La Rioja Alta

13. mars - Eksklusiv winemakers dinner med La Rioja Alta

Bli med på en unik mat- og vinkveld i det vi serverer noen av Riojas beste viner til en eksklusiv femretters meny på Klosteret Restaurant.
27 Februar 2012 - 01:19

Spanias fyrige viner får det til å bruse hett i årene på de fleste av oss, og ingen mer så enn Riojas elegante viner.

Tirsdag 13. mars får vi besøk fra et av de eldste og mest renommerte vinhusene i Rioja - La Rioja Alta, og denne kvelden får du nyte av noen av Riojas beste viner i perfekt harmoni med en utsøkt femretters meny.

Det er duket for en helaften på Oslos mest særpregete restaurant, Klosteret, der kjøkkensjefen og vinkelnerne har satt opp en helt spesiell meny til kveldens herlige viner, hvorav en av vinene serveres tilbake til 1989-årgangen.

Ta med gode venner på denne enestående middagen

Spanias beste viner og eldre rioja

Det er gjerne når man nyter viner til mat at vinenes virkelige potensial blomstrer for fullt, og ikke minst gjelder dette de smaksrike vinene fra Rioja.

Denne kvelden får du selv smake noen av Spanias beste viner, i det vi server seks elegante riojaer fra La Rioja Alta til maten - fire reserva-viner og to gran reservaer.

Her kan du selv kjenne hvordan disse klassiske vinene utvikler seg ved lagring, for vi skal nemlig smake deres Viña Ardanza i både 2001 og 1989-årgang.

I tillegg får du servert en spennende hvitvin fra Rias Baixas laget på albariño-druen, som regnes blant det ypperste av spanske hvitviner.

Eldst i Rioja på topprestaurant

Allerede i 1890 etablerte La Rioja Alta seg som et av de aller første vinhusene i Rioja, da fem baskiske vinbønder gikk sammen om å lage kvalitetsvin med fransk tilsnitt.

Det tok ikke lang tid før huset fikk et godt ord på seg, og i dag er La Rioja Alta verdenskjent for sine elegante rødviner. Denne kvelden får du en god innføring i husets viner og i Rioja som område i det vi får besøk av Luis Del Aguila fra La Rioja Alta.

Foredraget blir holdt på engelsk.

Kveldens spennende middag holdes på Klosteret Restaurant, Oslos mest særpregete, og en av byens ledende restauranter.

I gjenskinnet fra flere hundre levende lys serveres du en internasjonal meny basert på eksklusive norske råvarer, og restauranten regnes for å ha en av verdens beste vinkjellere som de også har vunnet en rekke priser for.

 Denne kvelden vil du få servert en spesialkomponert femretters meny som du finner nedenfor.

Gå ikke glipp av denne unike middagen med toppviner - meld deg på i dag.

Denne kvelden blir du servert følgende viner:

Lagar de Cervera Albariño 2011 (7588)
Viña Alberdi Reserva 2006 (2992)
Viña Arana Reserva 2004 (3463)
Viña Ardanza Reserva 2001 (3534)
• Viña Ardanza Reserva 1989, ca pris kr 550,- (ikke tilgjengelig i Norge)
La Rioja Alta Gran Reserva 904 1998 (5633)
La Rioja Alta Gran Reserva 890 1995 (50301)

NB! Gi beskjed om eventuelle matallergier ved å markere dette tydelig i feltet "Annet" i påmeldingsskjemaet.

Arrangementet er nå fullt. Du finner flere spennende kurs og arrangementer på våre vin- og matkurssider.

Tid: Tirsdag 13. mars 2012 kl. 18.00 - 23.00
Pris: kroner 995,- pr. person
Sted: Klosteret Restaurant, Fredensborgveien 13, 0177 Oslo.

Påmeldingen er bindende.

Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestillingsfrist: 04.03.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.

Spørsmål? Send en mail.

La Rioja Alta

La Rioja Alta ble etablert allerede i 1890, som et av de første vinhusene i Rioja.

Fem vinbønder gikk sammen om å etablere et eget produksjonsselskap med fokus på vin av topp kvalitet med et snev av fransk eleganse.

La Rioja Alta har i dag sitt hovedsete, bodegaen, i byen Haro. De eier også bodegaene Torre de Oña i Rioja, Lagar de Fornelos i Rias Baixas og Áster i Ribera del Duero.

I Rioja er det ikke vanlig at de store bodegaene eier egne vinmarker, men La Rioja Alta har 300 hektar vinmark for å sikre at druene holder absolutt høyeste kvalitet og for å ha kontroll med alle deler av prosessen.

I tillegg kjøper de druer gjennom langsiktige avtaler med druedyrkere. For å oppnå best mulig kvalitet på druene, tillater La Rioja Alta et utbytte på kun 36,5 hl/ha på sine vinmarker, noe som ligger betraktelig under Riojas lovbestemte maksimalgrense.

• FIXME: Link format not implemented: Gå til påmeldingslenken her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du kjøttdeig, eller bare grønnsaker, har du middag
Dagens rett
Rask suppe med kjøttdeig

Har du kjøttdeig, eller bare grønnsaker, har du middag

Med denne oppskriften lager du raskt en smaksrik hverdagsrett, perfekt når du har mye på timeplanen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her