13. september i Oslo - Enestående Burgund-smaking

Smak unike viner i verdensklasse fra et av verdens aller beste vinområder.
Redaksjonen
26 August 2010 - 18:02

Burgund regnes for å være blant de mest sofistikerte vinområdene i verden, og gjennom dette spennende kurset blir du bedre kjent med dette stjerneområdet i det vi smaker en rekke fabelaktige viner.
 
Du får smake et godt utvalg av såvel premier- som grand cru-viner denne kvelden.
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Kvalitet i mer enn 270 år
Det var i 1731 at Michel Bouchard etablerte seg som vinhandler i Volnay sammen med sin sønn Joseph - Domaine Bouchard Père & Fils var født.
 
Gjennom flere generasjoner har familien arbeidet utrettelig med det som i dag er et av Burgunds mest prestigiøse vinhus.
 
Det var sønnen Joseph som kjøpte de første vinmarkene i Volnay i 1775, og takket være den franske revolusjonen i 1789 kunne familien sikre seg en rekke vinparseller som tidligere tilhørte kirken.
 
I dag har huset ikke mindre enn 130 hektar vinmarker i hjertet av Burgunds Côte d'Or, fordelt på en rekke berømte parseller, med hele 12 hektar grand cru- og 74 hektar premier cru klassifiseringer.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Slottsherrer
1820 står som en milepæl i husets historie, i det de kjøpte Château de Beaune med tilhørende vinmarker.
 
Slottet som tidligere var eiendommen til kong Ludvig XII, er i dag et kulturhistorisk landemerke samtidig som det langs de tykke kjellermurene er omhyggelig lagret flere tusen flasker vin tilbake til 1820.
 
Her lagres også husets toppviner under perfekte forhold frem til de blir lagt ut for salg.
 
I 1995 ble vinhuset kjøpt opp av den renommerte champagnefamilien Henriot, med Joseph Henriot i spissen. Siden overtakelsen har han jobbet utrettelig med å føre det tradisjonsrike huset videre og inne i
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Smak 8 viner i verdensklasse
Denne kvelden får vi besøk av Victor Pepin fra Domaine Bouchard Pére & Fils, og han vil lære deg mer om et av verdens aller mest berømte vinområder.
 
I løpet av kurset får du smake fire hvite og fire røde viner i verdensklasse, deriblant Bouchard Le Corton og Bouchard Meursault Perrieres.
 
Foredraget holdes på engelsk.
 
Gå ikke glipp av denne enestående vinsmakingen!
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
Hvitviner:
Bouchard Meursault 2007 (31893) - i 2008-årgang

Rødviner:
Bouchard le Corton 2006 (59096) - i 2008-årgang

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 13. september 2010 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 545,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 05.09.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Foto: Bouchard Père & Fils
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker
Ukens kake
Sjokoladekake med pærer og kanel

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker

Sjokolade og kanelkrydrete pærer er en veldig god kombinasjon som blir ekstra vellykket i form av denne kaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker
Ukens kake
Sjokoladekake med pærer og kanel

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker

Sjokolade og kanelkrydrete pærer er en veldig god kombinasjon som blir ekstra vellykket i form av denne kaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en kinesisk klassiker
Dagens rett
Sursøt svinefilet på kinesisk vis

Så lett lager du en kinesisk klassiker

Svin i sursøt saus er garantert en rett du kjenner igjen fra besøk på kinarestauranter, men visste du at den var så enkel å lage?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her