14. februar 2011 i Oslo - Vinsmaking med legendariske Angelo Gaja

For aller første gang besøker en av verdens største vinpersonligheter, Angelo Gaja, Norge. Bli med på denne eksklusive smakingen med en superstjerne.
Redaksjonen
26 Januar 2011 - 12:19

Helt nord i Italia, nærmere bestemt i Piemonte, finner vi noen av verdens mest ettertraktede vinområder, slik som Barbaresco og Barolo.
 
Det er her, i den lille landsbyen Barbaresco, at en av verdens mest sagnomsuste vinmakere, Angelo Gaja, holder til.
 
For første gang avlegger han Norge et besøk, og vi gir deg en unik mulighet til å møte denne levende legenden.
 
Gå ikke glipp av denne enestående smakingen
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
9 viner og 1 grappa i verdensklasse
Gjennom denne unike smakingen vil du selv oppleve hvorfor Angelo Gaja har fått sitt mytiske renommée, i det han gir deg en god introduksjon til hans filosofi, Piemontes og Toscanas egenart, og ikke minst gjennom en smaking av enestående viner.
 
I løpet av kvelden får du blant annet smake to årganger av hans berømte Barbarescoer, og Langhe Nebbiolo, samt viner fra familiens satsing i Toscana, og avslutter sterkt med én grappa i toppklasse.
 
Foredraget blir holdt på engelsk.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
En levende legende
Vinhuset Gaja har sine røtter tilbake til 1859 da familien åpnet en restaurant i den lille byen Barbaresco i Piemonte. Her serverte de viner fra sine egne vinmarker, og var blant de aller første som tappet Barbarescoer på flaske.

Angelo Gaja begynte i familiebedriften i 1961, og overtok driften i 1969. Hans fokus på mindre avlinger, bruk av små eiketønner, temperaturkontrollert gjæring og konstante fokus på kvalitet og egenart, har gitt huset og han selv en mytisk status.

Angelo Gaja har blitt en legende i Piemonte og i vinverden forøvrig, og for veldig mange har han blitt selve symbolet på italiensk vinmakerkunst.
 
Hans Barbaresco Sori Tildin 1990 var også den første vinen i verden som oppnådde de astronomiske 100 poeng i The Wine Spectator.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Ikke bare Barbaresco
Selv om familiens rennomée var sikret gjennom virket i Barbaresco, tok Angelo Gaja med deg sin ekspertise og sine visjoner videre til nye vinområder.
 
I 1988 kjøpte han vinmarker i Barolo, mens to vnmarker i Toscana ble innlemmet i 1994 og 1996. På kort tid hadde vinene fra disse områdene fått høy anerkjennelse internasjonalt.
 
I dag er det fjerde generasjon av familien Gaja, Angelos datter Gaia Gaja, som sammen med sin far fører det legendariske huset videre.
 
Gå ikke glipp av denne enestående smakingen av viner i verdensklasse - meld deg på i dag.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Denne kvelden får du smake følgende:
 
• Gaja Brunello di Montalcino 2005, ca pris kr 880,- (spesialbestilling)
• Gaja Barbaresco DOCG 2007, ca pris kr 1 000,- (spesialbestilling)
• Gaja Barbaresco DOCG 2005, ca pris kr 1 032,- (spesialbestilling)
• Gaja Sperss Langhe Nebbiolo 2005, ca pris kr 1 278,- (spesialbestilling)
• Gaja Sperss Langhe Nebbiolo 2003, ca pris kr 1 378,- (spesialbestilling)
 

è Meld deg på her (klikk)
 

Dette arrangementet er nå avholdt
 

Tid: 14. februar 2011 kl. 18.00 - 21.30
Pris: kroner 695,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.
 
NB! Grunnet serveringen av grappa under arrangementet, er aldersgrensen på denne smakingen på 20 år.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 06.02.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336
 
Foto: Gaja
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her