Oppskrifter

Koronatips

15 tips for at du skal bruke mer av det du har i kjøleskapet

15 tips for at du skal bruke mer av det du har i kjøleskapet

Brune bananer, tørt brød eller tacolefser får nytt liv gjennom disse tipsene.
15 Mars 2020 - 09:51

Fokuset på å redusere matsøppelet er enda mer aktuelt i disse krisetider hvor mange ikke får forlate hjemmene sine for å gå på butikken. 

MatPrat-kokk Magnus Tvedt-Øresland kommer med 15 tips til gjenbruk av råvarer som normalt ville havnet i den grønne posen.

Les om satsingen på oppskrifter som skal redusere matsøpla

- Det ligger et enormt potensial i både opplysning og bevisstgjøring av eget forbruk. Håpet er at forbrukerne skal tenke seg om en ekstra gang og kanskje finne et nytt bruksområde for råvarene de vanligvis kaster i søpla, sier Tvedt-Øresland.

Lag ditt eget chilikrydder
Har du daffe chilier? Legg dem til tørk på kjøkkenbenken. Tørker du chili selv, kan du lage ditt eget chilikrydder, chilipulver eller chilisalt. Ha den tørkede chilien i en morter og knus, før du blander med salt og kanskje litt paprika. 
Se alt du kan bruke chili til

Gjør kokte til ovnsbakte poteter
Har du kokte poteter til overs? Lag ovnsbakte snadderpoteter til neste middag!
Her finner du inspirasjon til å bruke opp potetene 

Lag din egen urteolje
Har du urter eller litt ruccula til overs kan du enkelt lage din egen urteolje.
Prøv en av disse oppskriftene på urteolje 

Salatkrutonger av tørt brød
Tørt brød til overs? Lag sprø, deilige krutonger.
Krutongene kan du bruke i disse oppskriftene 

Lag din egen tortillachips
Tortillalefser til overs etter fredagstacoen? Lag sprø tortillachips på et blunk.
Her er alle våre oppskrifter med tortillalefser 

Sitrusvinaigrette
Har du godt modne sitroner, lime eller annen sitrusfrukt liggende kan du lage din egen vinaigrette.
Slik lager du vinaigrette 

Fylte pannekaker
Pannekaker fylt med rester av chili con carne, taco, stekte grønnsaker eller andre middagsrester blir enkelt en ny, superdigg middag!
Her finner du mange gode oppskrifter på pannekaker 

Fløteisbiter
Har du en skvett fløte til overs? Frys den og bruk i supper, sauser eller gryteretter.
Se alle rettene hvor du får bruk for fløteskvetter 

Quesedilla
Tortilla til overs? Fyll lefsene og lag en deilig quesedilla til lunsj eller kvelds.
Her finner du oppskrifter på tortilla

Guacamole – avokado med stein
Vil du ha guacamole med frisk og grønn farge? Legg avocadosteinen i guacamolen.
Slik lager du guacamole eller andre retter med avocado

Minitacos
Har du taco til overs? Bruk rester fra tacomiddagen og lag minitacos til lunsj.
Få mer inspirasjon med våre tacooppskrifter 

Stekt ris
Rester av kokt ris fra gårsdagens middag blir til kjempegod stekt ris i dag!
Eller du kan bruke risen i disse oppskriftene 

Banansmoothie
Har du brune bananer? Del i biter, frys ned og bruk dem neste gang du skal lage smoothie!
Se de fristende oppskriftene på smoothie 

Urteolje til steking
Urter til overs? Lag urteolje, frys ned, og bruk den til å smaksette maten under steking.
Med disse oppskriftene får du brukt urtene 

Brødpudding
Har du tørt brød til overs kan du lage denne deilige brødpuddingen som dagens dessert!
Se våre oppskrifter på brødpudding

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her