VINTIPS: 153 flasker vin til 5 millioner

Vintips 153 flasker vin til 5 millioner

153 flasker vin til 5 millioner

Det er riktignok Mouton-Rothschild det er snakk om, men drøyt 32.000 kroner i gjennomsnitt per flaske er en høy sum.

Det er en fransk vinsamler som selges denne unike samlingen av Château Mouton-Rothschild, melder wownews.se.

Samlingen som har en verdi på 5 millioner kroner omfatter 69 normalflasker fra 1945 til 2011, 45 magnum fra 1969 til 2010, 36 dobbelmagnum fra 1979-2011, en seksliter (imperial) og en 15 liter (nebukadnezzar) fra 2000.

Sistnevnte er ekstremt ettertraktet siden det kun ble laget 8 flasker i dette formatet det året.

Samlingen inneholder et annet klenodie, 1924-årgangen som var den første med slottets signatur, nemlig kunstneretikettene.

Den unike samlingen kommer til å havne på asiatiske hender siden det er Hong Kong-baserte l’Imperatrice som skal stå for salget. Prisantydningen er imidlertid ikke bekreftet siden det bare en «seriøse» kunder som får den oppgitt. Det er South China Morning Post som står for prisanslaget.

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen