16. september i Oslo - Smak superviner fra Rioja

Igjen lar vi Spania komme på kartet. Denne gang er det La Rioja Alta, verdenskjent for sine rødviner fra det spanske området med samme navn, som skal trollbinde deg. De produserer syv forskjellige viner og samtlige skal smakes når eksportsjef Javier Amesc
Redaksjonen
20 August 2003 - 12:23

I 1890 slo fem baskiske og riojanske familier seg sammen om å danne La Rioja Alta. Dagens eiere er etterkommere fra disse familiene.

La Rioja Alta som bodega lager tradisjonelle Riojaviner med delikat eikepreg. Eikefatene som benyttes er amerikanske med en gjennomsnittsalder på 5 år, noe som tillater den lange lagringen vinene får. Etter fatlagring blir vinene eldet i flasker på bodegaen før de sendes ut til alle verdenshjørner.

Imidlertid består gruppen La Rioja Alta i dag av flere spanske vinprodusenter. Produkter fra noen av disse får vi også anledning til å smake på i løpet av kvelden.

Smakingen er avholdt!

Dette er hva vi får smake:
Druesammensetning: 100% Albariño
Lagring: Ikke fat eller flaskelagret før salg.
Alkoholgrad: 12.0% vol.
Om vinen: Vinen lages av Lagar de Fornelos i Rías Baixas. Elegant, fruktig, frisk og svært aromatisk. Perfekt match til både fisk og skalldyr men også ypperlig som aperitiff.

Druesammensetning: 90-95% Tempranillo, 5-10% Mazuelo.
Lagring: 2 år i fat (det første året i ny eik) og påfølgende 1½ år i flaske.
Alkoholgrad: 12-12,5% vol.
Om vinen: Stor og innsmigrende klassisk Rioja-duft med innslag av vanilje. Oppfyller kravene til Reserva-status, og selges også som dette i eksportmarkedet.

Druesammensetning: 90% Tempranillo, 10% Graciano.
Lagring: 3 år i fat og påfølgende 2 år i flaske.
Alkoholgrad: 12,5% vol.
Om vinen: En vin laget i den velkjente tradisjonelle myke stilen som for alvor satte Rioja på kartet.

Druesammensetning: 75-80% Tempranillo, 20-25% Garnacha.
Lagring: 3 år i fat og påfølgende 2 år i flaske.
Alkoholgrad: 13.0% Vol
Om vinen: En intens og krydret rund vin med lang ettersmak.

Druesammensetning: 85% Tempranillo, resten Graciano og Mazuelo.
Lagring: 5 år i fat og påfølgende 4 år i flaske.
Alkoholgrad: 12,5% vol.
Om vinen: Klar, murstensrød farge, med innslag av gull. Meget kompleks og feminin vin med lang ettersmak.

Druesammensetning: 85% Tempranillo, resten Graciano og Mazuelo.
Lagring: 8 år i fat og påfølgende 6 år i flaske.
Alkoholgrad: 12,5% vol.
Om vinen: Den meget elegante og fløyelsmyke Gran Reserva 890 produseres kun i gode årganger, og kun av spesielt utvalgte druer. Hver enkelt flaske nummereres.

Druesammensetning: 95% Tempranillo, 5% Mazuelo.
Lagring: 2 år i fat (50% fransk og 50% amerikansk) og påfølgende 2 år i flaske.
Alkoholgrad: 13,0% vol.
Om vinen: Vinen lages av Torre de Oña i Rioja Alavesa. Perfekt balanse mellom den klassiske Rioja-stilen og den nye moderne uttrykksformen. En tanninrik, intens, kjøttfull, rund og rik vin.

Foredraget holdes på engelsk.

Smakingen er avholdt!

Tid: 16. september 2003 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 160903. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 10.09.03 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her