17. november i Oslo - Stor champagnesmaking (venteliste)

Lær mer om denne gudedrikken med en av Champagnes superstjerner, Bruno Paillard.
Redaksjonen
21 Oktober 2008 - 17:15

Vin er lidenskap, og ingenting setter følelsene slik i sving som champagne.
 
Bli med og lær mer om champagne sammen med en av pionerene, og mannen bak et av de mest anerkjente husene i området, Bruno Paillard.
 
Smak seks karakterrike og elegante champagner.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
Lidenskap og ambisjoner
Bruno Paillard kommer fra en tradisjonsrik familie som siden 1704 har vært både vinbønder og champagnemeglere. I 1975 fulgte han i familiens fotspor som champagnemegler, mens han hele tiden lærte seg hemmelighetene bak champagne.
 
Etter seks år som megler, bestemte han seg for at han ville lage en champagne som overgikk alle de eksisterende champagnene i renhet og eleganse. I 1981 opplevde Champagne noe de ikke hadde sett på over et århundre, etableringen av et nytt champagnehus med Bruno Paillard.
 
Nøyaktighet og egen stil
Ingenting er overlatt til tilfeldighetene ved huset, og vinene henter druer fra noen av de beste vinmarkene i Champagne; Oger, Le Mesnil-sur-Oger, Bouzy og Festigny.
 
Stilen på deres champagner er laget for å være en blanding av eleganse og kompleksitet. Her finner du klare, naturlige fargetoner, samt en ekstremt ren fruktighet som er sikret ved utelukkende bruk av kun den første pressingen av druene.
 
Champagne endrer seg mye etter lagring, og en kritisk periode er når man kvitter seg med de døde gjærcellene i vinen, det såkalte dégorgement. På hver enkelt flaske av Paillard sine viner vil du finne en dato for når den spesifikke flasken gjennomgikk denne prosessen, noe som er viktig for utviklingen av vinen over tid.
Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
Unikt område og unike viner
Kun champagne er champagne, og denne kvelden vil du virkelig få oppleve hvorfor dette regnes som verdens beste drikk.
 
Bruno Paillard selv viser deg denne kvelden hvordan jordsmonnet har en innvirkning på vinene. Du får selv smake hvor mye tidspunktet for dégorgement har å si for vinenes utvikling, og du får oppleve forskjellige årgangschampagner.
Unn deg selv og gode venner en helt spesiell opplevelse - meld deg på i dag.

Dette er vinene du får smake denne kvelden:
• Bruno Paillard Vintage 1999, brut kr 538,- (62319 - tilleggsutvalg fra november)
 

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt.
 
Tid: 17. november 2008 kl. 18.00 - 20.00
Pris: kroner 395,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring 22 33 44 70 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 10.11.08 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her