170 kroner rett i lomma

Å ta med portvin fra taxfree-butikken er det mye å spare på. I hvert fall hvis du kjøper begge.

Graham's 20 Years Old Tawny koster 120 kroner mindre på flyplassen ( Graham's 20 Years Old Tawny (56661) ), og for Graham's Late Bottled Vintage 2003 sparer du 50 kroner ( Graham's Late Bottled Vintage 2009 (20) ). Når dette i tillegg er solide portviner i sine respektive kategorier, kan du ikke bomme.

Til karamellpuddingen
Siden de er så vidt forskjellige, kan det godt ende opp med at du tenker, ja, takk begge deler (portvin går fortsatt som vin). Tawny er den oksiderte portvinsstilen som innebærer lang lagring i fat.

Men selv etter 20 år er Graham's utgave veldig fruktdreven med masse svisker, plommer og marsipan, balansert sødme og fin friskhet. Det perfekte følge til klassikere som karamellpudding samt marsipan- og valnøttkake.

Veldig godt år
Late bottled vintage , eller LBV, er en helt annen stil, med mye mer av druenes opprinnelige karakter intakt. Portvin lages jo ved at gjæringen stoppes med sprit mens det fortsatt er en del sukker igjen i mosten. Her er det derfor masse mørke bær, mokka og sjokolade samt god sødme og en del tanniner.

2003 var et særdeles godt år i Douro og vintage-portvinene fra det året er virkelig lekre på grunn av den strålende frukten. Vår LBV er som en foreløpig smakebit på fremtidige godsaker, for slik portvin bør ikke nytes før den har fått et par tiår til på seg.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen