2. mai 2011 i Oslo - Vinsmaking med en vinlegende

Bli med på en unik smaking av 12 enestående viner tilbake til 1980-tallet sammen med vinstjernen Miguel Torres.
Redaksjonen
14 April 2011 - 15:38

Det blir en helt spesiell start på mai måned i det vi får besøk fra vinlegenden Miguel Torres, som kanskje har sitt aller siste besøk til Norge nå i mai.
 
Gå ikke glipp av dette unike møtet med en av verdens største vinpersonligheter i det han presenterer 12 unike viner, deriblant deres ikoniske Mas La Plana i tre årganger tilbake til 1980-tallet.
Bli med på en uforglemmelig kveld
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Kvalitet og ekspertise
Torres-familien har siden 1870 drevet med vin i det spanske området Catalonia. En lang historie ligger bak navnet Torres' gode rykte, og over årene har familien ekspandert med vinmarker i både USA og Chile.
 
Dagens øverste leder i Torres-familien, Miguel Torres, ble i 2002 kåret til "Man of the Year" av det engelske vinbladet Decanter. Bakgrunnen var hans engasjement for modernisering av spanske viner.
 
Sensasjonen i Paris
I 1979 fikk huset anerkjennelse over hele verden da deres toppvin, Torres Mas La Plana 1970, ble kåret til den beste av samtlige viner under en blindsmaking i Paris.
 
Vinen, som den gang het Torres Gran Coronas Reserva - Black Label, slo bena under toppviner fra selv de beste husene i Bordeaux.
 
 
12 enestående viner
Det er selveste Miguel Torres som denne kvelden vil ta oss med på en reise gjennom områdenes spesialiteter og særegenheter, og ikke minst lede oss igjennom en smaking av noen av de beste vinene huset har å by på.
 
Vi smaker elegante hvitviner, og enestående rødviner fra klassiske områder som Rioja, Priorato, RIbera del Duero og Chile.
 
Vi avslutter kvelden med en skikkelig godbit i det vi smaker hele tre årganger av deres ikoniske Mas La Plana, helt tilbake til 1989..
Foredraget holdes på engelsk.
 
Kjøkken sjefen ved Ekebergrestauranten, Tore Aspås, har satt opp en helt egen meny i forbindelse med besøket fra Torres denne kvelden. Gjør kvelden komplett med en bedre middag etter smakingen.
 
 
Ta med deg venner og kjente på denne unike smakingen - meld deg på i dag.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Denne kvelden får du smake følgende viner:
 
 
 

 
• Mas la Plana Cabernet Sauvignon 1996 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 500,-)
• Mas la Plana Cabernet Sauvignon 1989 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 650,-)
 
 
 
è Meld deg på her (klikk)
 
Dette arrangementet er nå avholdt
 

Tid: 2. mai 2011 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Ekebergrestauranten (festsalen i 2. etasje), Kongsveien 15, 0193 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
 Avbestillingsfrist: 25.04.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Foto: Torres
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når norske grønnsaker er så gode som nå, må de få spille hovedrollen
Dagens rett

Når norske grønnsaker er så gode som nå, må de få spille hovedrollen

Sommerkålen smaker fantastisk rå i en salat med en dressing som her. Matchet med bulgur, solmodne tomater og eventuelt litt spekemat, er middagen fullverdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her