21. februar i Oslo - Eksklusiv Bordeaux-smaking med Edouard Moueix

Viner fra St. Emilion og Pomerol står på programmet når Bordeaux' kanskje mest kjente produsent og négociant kommer til Oslo. Bli med og smak hele 10 viner fra et av verdens mest berømte vinområder.

Établissements Jean-Pierre Moueix har høstet mye ros for sine viner fra det som klassifiseres som Bordeaux' beste områder. Denne kvelden kommer Edouard Moueix selv til Oslo for å lose oss igjennom hele syv av deres utmerkede viner, samt en vertikalsmaking av to av vinene.

Moueix lager håndlaget Bordeaux-vin fra små vinmarker, akkurat som i Burgund, og hans vinmarker på østsiden av Bordeaux er noen av de beste området kan fremvise. Selskapet Moueix omfatter i dag 17 heleide slott og nesten like mange med eksklusivitet, og er helt dominerende på Bordeaux' østside. Jean-Pierre Moueix satset bevisst på denne delen av Bordeaux for å bli den aller beste på sitt område. Dette i stedet for å spre sin virksomhet til flere områder og være en av mange gode produsenter.

Eventyret startet i 1937 da Jean-Pierre Moueix sakte men sikkert begynte å kjøpe opp den ene etter den andre av de små négociant-firmaene i Libourne. Etter annen verdenskrig var eiendommene i Bordeaux meget rimelig til salgs, og Jean-Pierre Moueix benyttet anledningen til å selge noe av sin store kunstsamling - for å kjøpe opp gode slott som Ch. Trotanoy og Fleur-Pétrus.

Kvaliteten har alltid vært i høysetet hos Moueix, og i dag er bløtheten i vinene dere signatur. Deres ønologer, med velrenommerte Jean-Claude Berrouet i spissen, setter alltid elegansen foran kraften i sine viner, og tanninene er som regel meget godt integrert med frukten.

I dag ledes selskapet av Christian Moueix, som har videreført sin fars arv og samtidig utvidet husets portefølje til i dag å omfatte noen av verdens mest anerkjente viner.

Denne kvelden skal tredje generasjon Moueix, Edouard Moueix, vinmaker og eier av Chateau Magdelaine, være vår guide gjennom deres fabelaktige viner. Etter fullført utdannelse i USA og England, jobbet Edouard en periode for en vinimportør i London og Paris, samt for et belgisk shippingfirma, før han innså at hans egentlige lidenskap lå i familiebedriften. Han har de siste årene hatt ansvar for selskapets markedsføring på forskjellige markeder og har tatt over Chateau Magdelaine som har en spesiell betydning for familien siden det var det første slottet hans farfar overtok i sin tid.

Edouard Moueix vil holde foredraget på engelsk.
 

Dette er de 10 vinene vi får smake denne kvelden:
• Ch. Puy Blanquet, St. Emilion
   (lanseres på bestillingsutvalget mars 2006 - ca. kr. 215)
• Ch. Chantealouette, St. Emilion
   (lanseres på bestillingsutvalget mars 2006 - ca. kr. 249)

Les mer om Moueix på disse sidene:

Denne smakingen er nå avholdt.

Tid: 21. februar 2006 kl. 19.00
Pris: kroner 545 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels Plass 2, 0154 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 210206 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 16.02.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Kommende kurs

Til toppen