22. september i Oslo - Alsaces vinskatter

Bli med og smak 15 viner fra et av Frankrikes mest spennende vinområder, deriblant en virkelig klassiker tilbake til 1997.
Redaksjonen
29 August 2009 - 14:10

På grensen mellom Frankrike og Tyskland, rett øst for Vosgesfjellene, ligger det langstrakte og sjarmerende vinområdet Alsace.
 
Lær mer om Alsace og opplev de mange elegante vinene fra det spennende området i det vi smaker ikke mindre enn 15 delikate viner.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Særpreg og identitet
Få vinområder i verden har sett like mye uroligheter som grenseområdet mellom Tyskland og Frankrike.
 
Men Alsace har klart å hente det beste av vin- og matkultur fra de to landene, og allerede i senmiddelalderen hadde områdets kvalitetsviner stor utbredelse.
 
I Alsace er det de hvite vinene som er kongen, og med et fokus på enkelte druesorter lages det viner med enormt særpreg og eleganse.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Alsace">Les mer om Alsaces historie og druer her (klikk).
 
15 elegante viner
Denne kvelden får du selv oppleve Alsaces skjulte vinskatter i det vi smaker ikke mindre enn 15 viner, hvorav to av toppvinene i eldre årganger.
 
Her kan du smake hvorfor viner fra AOC Cremant d'Alsace, AOC Alsace og AOC Alsace Grand Cru, regnes blant de aller beste vinene i verden.
 
Det er vinkelneren Ken Engebretsen som holder foredraget denne kvelden. Foredraget holdes på norsk.
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig vinsmaking.
 
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
• Domaine Marc Tempe Pinot Blanc Zellenberg 2006 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 150,-)
• Dopff & Irion Schoenenbourg Riesling Grand Cru 2002 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 320,-)
• Trimbach Riesling Cuvée Frédéric Émile 1997 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 400,-)
 

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
Tid: 22. september 2009 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 395,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 14.09.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
Kurset arrangeres i samarbeid med Le Conseil Interprofessionel des Vins d'Alsace og med støtte av EU.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Alsaces særegenhet
Helt siden middelalderen har Alsace sine viner vært ettertraktet over hele verden, og siden inndelingen i tre beskyttede kvalitetsområder (AOC'er) i 1962 har vinene vært anerkjent som blant verdens beste.
 
I Alsace finner du som regel viner som har navn etter druene som er brukt, og med sitt sterke fokus på at vinene skal gjenspeile jordsmonnet de er dyrket i, sier man ofte at de syv vindruene skaper tusen aromaer.
 
Du kan finne såvel tørre og lette som kraftfulle og fyldige viner fra området. I tillegg lages det en rekke flotte musserende viner (Crèmant d'Alsace), samt både rosé- og rødviner.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på kurset her
Syv klassiske druer
Alsace er best kjent for sine viner laget på druene riesling og gewürztraminer, som er blant de aller beste i verden. I tillegg til disse to klassiske druetypene lages det elegante viner av en rekke andre druetyper i Alsace.
 
• Riesling - tørr og elegant med en lett fruktighet. Kjennetegnes ved en svært fin duft av sitrus, men også blomster eller mineraler.
• Gewürztraminer - en kraftig og strukturert vin som utvikler rike dufter av frukt, blomster eller krydder.
• Pinot gris - fyldig vin med en god syre, ofte lang ettersmak og en duft av underskog og iblant røkte aromaer.
•Muscat - en duft av ferske druer og blomster med en tørr og forfriskende smak.
• Sylvaner - frisk og lett, med en diskret duft av fruktighet eller antydning til blomster, både sitrus og hvite blomster eller til og med nyhakkede urter.
• Pinot blanc - mild og delikat vin med duft av fersk frukt og et hint av blomster.
• Pinot noir - en strukturert vin med duft av røde bær og et hint av skog.
 
Bli med og lær mer om Alsace og smak de mange spennende vinene.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på kurset her
 
è

Foto: CIVA
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her