23. februar i Oslo - LĂŠr Ă„ smake vin med Toralf BĂžlgen

Bli med og lÊr hvordan du fÄr stÞrre forstÄelse av vin sammen med en av Norges aller fremste vineksperter.
Redaksjonen
19 Januar 2009 - 16:59

Er du en av de som lurer pÄ hvordan vinekspertene kommer frem til sine beskrivelser av alle vinene?
 
Eller har du rett og slett lyst til Ä oppleve vin pÄ en helt ny mÄte?
 
NĂ„ har du muligheten!
 
Stor smaking
Interessen for Ă„ lĂŠre om vin fra bunnen av er nyttig for alle som er glade i vin og som Ăžnsker Ă„ lĂŠre litt om vinsmakerkunsten.
 
Det er med glede vi igjen kan Ăžnske velkommen til vinens verden sammen med en nestor innen vin - Toralf BĂžlgen.

PÄmeldingslenken finner du nedenfor
 
Hva kan du lĂŠre?
Toralf BĂžlgen skal denne kvelden ta for seg basiskunnskapene om vin.
 
Han vil lĂŠre deg og vise deg i praksis hvordan du skal smake vin og hvordan du lettere kan gjenkjenne ulike druer og vintyper. Et godt utvalg av forskjellige viner vil selvfĂžlgelig bli servert.
 
Les mer om FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Bolgen">Toralf BĂžlgen og hans forfatterskap her (klikk).
 
Pass pÄ Ä ikke gÄ glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg din kjÊre, venner og kolleger pÄ en uforglemmelig opplevelse!
 
Dette er vinene du fÄr smake denne kvelden:

Ú Meld deg pÄ her (klikk)
Arrangementet er nÄ avholdt
Tid: 23. februar 2009 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 395,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring 22 33 44 70 dersom du ikke finner frem.

PÄmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg pÄ kurset, men unnlater Ä mÞte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 16.02.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved Ă„ sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkÄrene for kjÞp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
SpÞrsmÄl? Send en mail.
 

Formen pÄ glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og pÄvirker sÄledes hvordan vinen lukter og smaker. For Ä kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene pÄ markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter pÄ vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

En mester innen vin
Toralf BÞlgen er uten tvil en av Norges ledende vineksperter. Sammen med sin gode venn Trond Moi har han en rekke restauranter flere steder i landet under navnet BÞlgen & Moi.
 
Han er tidligere Norgesmester for Vinkelnere og har blant annet gitt ut den prisbelĂžnnede boken Historien om Cognac, Calvados og Armagnac.
 
BÞlgen er ogsÄ utnevnt til assisterende kjellermester hos Bache Gabrielsen, ved deltagelse i sammensetningen av hans egne cognacer: Cuvée Anna, Cuvée Maria og Cuvée SolÚne.

Rikt forfatterskap
Ved siden av sitt virke som vinkelner og restaurantĂžr, har Toralf BĂžlgen skrevet en rekke bĂžker om mat, vin og brennevin. For drĂžyt 2œ Ă„r siden lanserte han boken BĂžlgens Vin - for deg som vil nyte vin og lĂŠre litt mer om vinen du drikker.

Av andre bĂžker kan nevnes kokeboken Mat og Vin, den fantastiske boken Champagne - Diva og Dronning samt 100 viner og vinopplevelser.
 
HĂžsten 2006 lanserte han sin store bok om Fisk og vin i samarbeid med Trond Moi og sine gode kolleger ved BĂžlgen & Moi.
 
Over bokens 380 sider fÄr vi presentert 200 oppskrifter pÄ fisk og skalldyr med tilhÞrende vinanbefalinger.
 
Her blir alt fra abbor til Äl tatt for seg og du bil finne sÄvel tradisjonelle som eksotiske retter i forskjellige vanskelighetsgrader. Dette er en flott bok for alle som er glade i noen av vÄre aller beste rÄvarer, nemlig fisk og skalldyr.
 
Finalist i Beste norske kokebok 2008
HÞsten 2008 kom den hittil siste kokeboken fra BÞlgen & Moi - KjÞtt & Vin. I sterk konkurranse fra mer enn 30 andre kokebÞker ble den plukket ut som en av femfinalister til Apéritif og Norli sin konkurranse Beste norske kokebok 2008.
 
KjÞtt & Vin gir deg 175 oppskrifter pÄ det meste av det du kan tenke deg innen kjÞtt, alle rettene kommer selvfÞlgelig med drikkeforslag satt av BÞlgen. Les mer om boken her.
 
PÄmeldingslenken finner du ovenfor
Aase hjelper deg: FĂ„ polets beste kjĂžp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: FĂ„ polets beste kjĂžp sendt rett til din mobil

Du stÄr pÄ polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nÊr: Bestill vÄr sms-tjeneste og du fÄr tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede stÄr i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjÞleskap har plass til en boks med hvitvin - om det sÄ bare er for Ä bruke til matlaging som damping av blÄskjell. Men det er ingen grunn til Ä redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriÞs vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

SÄ gode som gulrÞttene er nÄ, kan de spises dÞgnet rundt
Guide

SÄ gode som gulrÞttene er nÄ, kan de spises dÞgnet rundt

NÄr du er forsynt med Ä knaske nyhÞstede sommergulrÞtter, kan du se pÄ oppskriftene som forvandler denne gode rÄvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skaper du italienske vibber pÄ middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber pÄ middagsbordet

NÄr du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, fÄr du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken
Forsiden akkurat nÄ
Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 2

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjÞleskap har plass til en boks med hvitvin - om det sÄ bare er for Ä bruke til matlaging som damping av blÄskjell. Men det er ingen grunn til Ä redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriÞs vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 3

MĂ„ testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

MĂ„ testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjĂžmat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brĂždre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 5

Det er nÄ du skal frÄtse i vannmelon - ogsÄ til lunsj eller middag
Dagens rett

Det er nÄ du skal frÄtse i vannmelon - ogsÄ til lunsj eller middag

La deg friste av denne deilige sommersalaten til middag i dag - enkel Ä lage er den ogsÄ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 6

SÄ gode som gulrÞttene er nÄ, kan de spises dÞgnet rundt
Guide

SÄ gode som gulrÞttene er nÄ, kan de spises dÞgnet rundt

NÄr du er forsynt med Ä knaske nyhÞstede sommergulrÞtter, kan du se pÄ oppskriftene som forvandler denne gode rÄvaren til noe enda bedre.

Les hele saken
FÄ ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver sÞndag fÄr du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene vÄre her