25. mai i Oslo - Smak 12 viner fra en chablisstjerne

Bli med og smak spennende viner fra en av vinverdens superstjerner, deriblant seks chabliser i verdensklasse.
Redaksjonen
05 Mai 2009 - 10:45

Få vinområder er så sagnomsuste som Chablis, og i hjertet av dette berømte distriktet finner du en av de mest anerkjente husene i området, Laroche.
 
Denne kvelden får du møte vinmakeren fra dette berømte huset og lærer mer om vinmakerkunsten gjennom en smaking av 12 elegante viner.
 
Gå ikke glipp av denne spennende smakingen
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Kvalitet siden 1850
I dag er det femte generasjon av familien Laroche, Michel, som drifter vingården.
 
Allerede i 1967 gikk han som 21 åring inn i bedriften, og gjennom et utrettelig arbeid og en urokkelig lidenskap for vinmakerkunsten har han bragt huset opp til toppklassen innen Chablis.
 
Michel Laroche mener lidenskapelig og bestemt at den beste vinen bare kan lages ved bruk av de beste druene som finnes. Han jobber i takt med naturen, oppmuntrer lav avkastning og naturlig økologi til å produsere moden frukt som er karakteristisk for vingården. De mest mulig varsomme metodene er brukt i vinfremstillingen hos Laroche for å beskytte vinens naturlige karakter.
 
Michel Laroche har også gått i bresjen for innføringen av skrukorker på alle kvaliteter av viner, og var den første som lanserte selv lagringsviner med skrukork.
 
Spennende vinområder og 12 viner
Til tross for familiens lange tradisjoner i Chablis ble Michel Laroche tiltrukket av utfordringen i andre vinområder. I dag har familien utvidet sin virksomhet med vinmarker i Languedoc, Casablanca i Chile og Stellenbosch i Sør-Afrika.

Denne kvelden får du lære mer om disse områdene av vinmaker Denis De La Bourdonnaye.
 
Vi skal smake ikke mindre enn 12 viner fra de forskjellige vinemarkene denne kvelden. Deriblant får du smake seks chabliser i verdensklasse fra alle klassifiseringene innen Chablis, fra Petit Chablis til Grand Cru.

Foredraget vil bli holdt på engelsk.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Gå ikke glipp av denne spennende smakingen.
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 

 
 
è Meld deg på her (klikk)

Dette arrangementet er nå avholdt
 

Tid: 25. mai 2009 kl. 18.00 - 20.00
Pris: kroner 395,- pr. person
Sted: Gamle Logen
Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 18.05.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pai gir sikker middagsseier
Dagens rett
Skinke- og løkpai

Pai gir sikker middagsseier

Pai frister alltid, og her får du en klassisk oppskrift som alle kan klare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her