27. september i Oslo - Stor smaking av skotsk favorittwhisky

Sett av en kveld i whiskyens verden i det vi smaker 7 skotske whiskyer som har satt uforglemmelige spor, deriblant en svært sjelden 30 år gammel utgave.
Redaksjonen
02 September 2010 - 13:20

Er det noen som vet å sette pris på god whisky er det vel skottene.
 
Denne kvelden får du selv muligheten til å smake hvor forskjellig uttrykk dette skotske livets vann kan ha.
 
Gå ikke glipp av denne fabelaktige whiskysmakingen!
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Blended, single malts og spesielle årganger
I dag er The Famous Grouse Finest Skottlands mest populære whisky, og gjennom dette kurset får du selv oppleve hvor elegante og kompleks denne whiskyen er gjennom en smaking av syv elegante whiskyer.
 
Vi får celebert besøk av ingen ringere enn Brand Heritage Director, Derek Brown, som vil holde kveldens kurs.
 
Han vil forklare deg mer om whiskyens spennende verden, om forskjellen mellom blended, blended malts, single malts og vintage malts i det vi smaker de forskjellige whiskyene.
 
Du får blant annet smake en egen whisky med et røkt Islay-preg laget spesielt for det Skandinaviske markedet.
 
Du får smake to av hovedwhiskyene i Famous Grouse, de 12 år gamle single malts fra destilleriene Macallan og Highland Park.
 
Vi avslutter kvelden med en riktig godbit for alle whiskyelskere, i det vi smaker deres meget eksklusive 30 år gamle maltwhisky, som er laget i et svært lite antall og med bruk av mye whisky modnet på sherryfat.
 
Foredraget blir holdt på engelsk.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Trendy og vill i 114 år
Det finnes en håndfull whiskyer som gjenkjennes over hele verden, og blant disse kan du uten tvil regne The Famous Grouse Finest.
 
Det var Matthew Gloag som i 1896 lanserte en egen whisky tiltenkt alle jegerne som hvert år kom til Perthshire i Skottland for å ta del i en av de mest trendy aktivitetene på den tiden, rypejakten.
 
Whiskyen som var en blanding av flere syv år gamle whiskyer, fikk da også navnet etter rypen, og The Grouse Brand ble raskt så populært at man føyde til "Famous" etter bare et par år.
 
Opp i gjennom årene har whiskyen også mottatt en rekke medaljer i internasjonale konkurranser.
 
 
Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med venner og kjente på en reise inn i whiskyens verden.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Whiskyene du får smake denne kvelden er:
 
The Black Grouse (56345) (Islay preg)
• The Famous Grouse Malt Whisky 30 år, limited edition, ca pris kr 3.000,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
 
è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 27. september 2010 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 19.09.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

 
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her