27. september i Oslo - Stor smaking av skotsk favorittwhisky

Sett av en kveld i whiskyens verden i det vi smaker 7 skotske whiskyer som har satt uforglemmelige spor, deriblant en svært sjelden 30 år gammel utgave.
Redaksjonen
02 September 2010 - 13:20

Er det noen som vet å sette pris på god whisky er det vel skottene.
 
Denne kvelden får du selv muligheten til å smake hvor forskjellig uttrykk dette skotske livets vann kan ha.
 
Gå ikke glipp av denne fabelaktige whiskysmakingen!
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Blended, single malts og spesielle årganger
I dag er The Famous Grouse Finest Skottlands mest populære whisky, og gjennom dette kurset får du selv oppleve hvor elegante og kompleks denne whiskyen er gjennom en smaking av syv elegante whiskyer.
 
Vi får celebert besøk av ingen ringere enn Brand Heritage Director, Derek Brown, som vil holde kveldens kurs.
 
Han vil forklare deg mer om whiskyens spennende verden, om forskjellen mellom blended, blended malts, single malts og vintage malts i det vi smaker de forskjellige whiskyene.
 
Du får blant annet smake en egen whisky med et røkt Islay-preg laget spesielt for det Skandinaviske markedet.
 
Du får smake to av hovedwhiskyene i Famous Grouse, de 12 år gamle single malts fra destilleriene Macallan og Highland Park.
 
Vi avslutter kvelden med en riktig godbit for alle whiskyelskere, i det vi smaker deres meget eksklusive 30 år gamle maltwhisky, som er laget i et svært lite antall og med bruk av mye whisky modnet på sherryfat.
 
Foredraget blir holdt på engelsk.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Trendy og vill i 114 år
Det finnes en håndfull whiskyer som gjenkjennes over hele verden, og blant disse kan du uten tvil regne The Famous Grouse Finest.
 
Det var Matthew Gloag som i 1896 lanserte en egen whisky tiltenkt alle jegerne som hvert år kom til Perthshire i Skottland for å ta del i en av de mest trendy aktivitetene på den tiden, rypejakten.
 
Whiskyen som var en blanding av flere syv år gamle whiskyer, fikk da også navnet etter rypen, og The Grouse Brand ble raskt så populært at man føyde til "Famous" etter bare et par år.
 
Opp i gjennom årene har whiskyen også mottatt en rekke medaljer i internasjonale konkurranser.
 
 
Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med venner og kjente på en reise inn i whiskyens verden.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Whiskyene du får smake denne kvelden er:
 
The Black Grouse (56345) (Islay preg)
• The Famous Grouse Malt Whisky 30 år, limited edition, ca pris kr 3.000,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
 
è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 27. september 2010 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 19.09.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

 
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her