29. september i Oslo - Lær om franske viner

Du kan lære mer om verdens mest berømte vinland sammen med en av Norges fremste vineksperter, Toralf Bølgen.

Frankrike er og blir et av de mest prestisjetunge vinlandene i verden.
 
Nå kan du selv oppleve elegansen og raffinementet i det vi smaker vin fra noen av landets fremste områder.
Påmeldingslenken finner du nedenfor
Smak vin med en vinekspert
Det er ingen ringere enn en av Norges fremste vineksperter, Toralf Bølgen, som holder smakingen denne kvelden. 
 
Du vil lære mer om noen av de mest berømte områdene i Frankrike, og få smake elegante viner som representerer hvert av områdene på en utmerket måte.
 
Bølgen er tidligere Norsk mester for vinkelnere, er kjent fra restaurantene Bølgen & Moi, og har et rikholdig forfatterskap bak seg.
 
Les mer om FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Bolgen"> Toralf Bølgen og hans forfatterskap her (klikk).
Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
Legendariske vinområder
Franske viner er i en særklasse for vinkjennere. De klassiske franske vinene brukes som idealer av vinmakere over hele verden når de skal lage sine egne viner, men de færreste klarer den samme standarden.
 
Denne kvelden får du lære mer om følgende områder og deres viner: Champagne, Alsace, Burgund, Loire, Rhône, Bordeaux og Sud-Ouest.
 
Pass på å ikke gå glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse !
 
Dette er vinene du får smake denne kvelden:

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
Tid: 29. september 2008 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 395,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring 22 33 44 70 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 22.09.08 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her .
 
Spørsmål? Send en mail .
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

En mester innen vin
Toralf Bølgen er uten tvil en av Norges ledende vineksperter. Han er innehaver av restaurantene Bølgen & Moi som du finner flere steder i landet, samt nysatsingene Bølgen & Moi Food Garage i Sandvika og Nydalen.
 
Han er tidligere Norgesmester for Vinkelnere og har blant annet gitt ut den prisbelønnede boken Historien om Cognac, Calvados og Armagnac .
 
Bølgen er også utnevnt til assisterende kjellermester hos Bache Gabrielsen, ved deltagelse i sammensetningen av hans egne cognacer: Cuvée Anna, Cuvée Maria og Cuvée Solène.

Rikt forfatterskap
Ved siden av sitt virke som vinkelner og restaurantør, har Toralf Bølgen skrevet en rekke bøker om mat, vin og brennevin. For drøyt 2½ år siden lanserte han boken Bølgens Vin - for deg som vil nyte vin og lære litt mer om vinen du drikker.

Av andre bøker kan nevnes kokeboken Mat og Vin, den fantastiske boken Champagne - Diva og Dronning samt 100 viner og vinopplevelser .
 
Høsten 2006 lanserte han sin store bok om Fisk og vin i samarbeid med Trond Moi og sine gode kolleger ved Bølgen & Moi .
 
Over bokens 380 sider får vi presentert 200 oppskrifter på fisk og skalldyr med tilhørende vinanbefalinger.
 
Her blir alt fra abbor til ål tatt for seg og du bil finne såvel tradisjonelle som eksotiske retter i forskjellige vanskelighetsgrader. Dette er en flott bok for alle som er glade i noen av våre aller beste råvarer, nemlig fisk ogskalldyr.

Påmeldingslenken finner du ovenfor.

Kommende kurs

Til toppen